agendavermelding 10017

Stabiliteitstraining onder de loupe genomen

In de dagelijkse praktijk staat een actieve aanpak van patiënten centraal. Oefentherapie, stabiliteitstraining, corestability vormen een centrale rol in ons behandelplan. Als fysiotherapeuten zijn wij DE specialist op dit gebied en moeten ons onderscheiden ten opzichte van Personal Trainers, sporttherapeuten en revalidatie trainers. Maar hoe specialistisch bieden wij oefentherapie aan, halen wij het maximale uit onze kennis om ons te onderscheiden met deze oefenvormen?

In deze cursus wordt de fysiotherapeut geleerd het maximale rendement uit oefentherapie te halen bij cliënten met langdurige pijnklachten, terugkerende klachten ten aanzien van bewegen en bij blessurepreventie.

Welke veranderingen in de aansturing van musculatuur zien we bij mensen met pijnklachten, kunnen we een dominante spierfunctie bij sporters voorkomen, hoe maken we oefeningen zo specifiek mogelijk voor onze patiënten. Dit zijn vragen die beantwoord worden in deze cursus.

Doelstelling

De cursist vormt zich een kritische blik op de specificiteit van stabiliteitstraining in de hedendaagse fysiotherapie praktijk en heeft inzicht in de mogelijkheden om stabiliteit en aansturing van spieren specifiek op te trainen.