← Vorige pagina

3-daagse Basiscursus “Handige statische handspalken”

kosten: 650
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 15
Cursusvorm: Cursus

Algemeen

Deze 3-daagse praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor handtherapeuten die nog niet zoveel ervaring hebben met het ontwerpen en maken van handspalken en die in hun behandelpraktijk gebruik willen maken van spalken bij een handfunctieprobleem.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de anatomie, kinesiologie en biomechanica van de hand in relatie met het ontwerpen van spalken. Aan de hand van casuïstiek wordt geoefend met het ontwerpen en beoordelen van orthesen. Naast de theorie is er veel gelegenheid tot het zelf ontwerpen en vervaardigen van spalken waaronder een polsspalk, een rustspalk en een duimspalk.

De ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus kunnen van invloed zijn op het onderwijs dat we plannen. We volgen de ontwikkeling en het beleid nauwgezet en haken hierop aan, bijvoorbeeld door locatie, groepsgrootte of werkvormen aan te passen.

Doel

Na afloop van deze cursus:

  • heb je kennis verworven van de anatomie, (patho)kinesiologie en biomechanica van de hand, die nodig is om spalken te kunnen ontwerpen en vervaardigen.
  • kun je eenvoudige hand- en polsspalken ontwerpen en vervaardigen.
  • kun je handspalken beoordelen aan de hand van classificatie en diagnose.
  • heb je kennis opgedaan van materialen die gebruikt worden bij het maken van handspalken.

Beoordelingen

Plaats een reactie