← Vorige pagina

4-daagse ‘Problem Solving’ cursus cervicale en thoracale wervelkolom, differentiaal diagnostiek CWK

kosten: 1010
Vakdomein: Algemeen, Manueel
Accreditatiepunten: 30
Cursusvorm: Cursus

Omschrijving:

Deze vierdaagse cursus is een praktische workshop waarin het accent ligt op de participatie van de cursist in gevorderde probleem oplossing. Problemen en moeilijkheden die de deelnemers ondervonden hebben in de praktijk, worden behandeld. Essentiële aspecten in relatie tot de manipulatieve therapie in het algemeen en indicaties/contra-indicaties voor het gebruik van manipulatieve technieken in het bijzonder, worden gedetailleerd besproken. “Mid-range” en gevorderde “end-range” technieken voor de thoracale en cervicale wervelkolom worden aangeleerd en geoefend. Er wordt nader ingegaan op differentiaal diagnostiek van thoracaal, cervicaal, schoudergewricht, AC en SC.MDT voor de bovenste extremiteit wordt uitgewerkt in theorie en praktijk. Dit alles komt aan bod in lezingen, workshops, casuïstiek, praktijk van diverse manueel therapeutische technieken en patiënten demonstraties met hun follow-up behandelingen.

Doel:

Na het volgen van deze cursus beschikt de deelnemer over de kennis en vaardigheden om:

  • Veel voorkomende problemen, die kunnen ontstaan bij het onderzoek en bij de indeling in categorieën, te herkennen en te corrigeren, binnen het McKenzie concept op gevorderden niveau.
  • Praktische indicaties vast te stellen voor gevorderde therapeutische technieken in de thoracale, cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit
  • En contra-indicaties vast te stellen voor het gebruik bij therapeutische technieken bij de behandeling van wervelkolom patiënten.
  • Een aantal manueel therapeutische technieken aan de wervelkolom en bovenste extremiteit toe te passen.

Beoordelingen

Plaats een reactie