← Vorige pagina

Ann Cools: Schouder revalidatie: nieuwe inzichten vanuit een wetenschappelijk en klinisch perspectie

kosten: 495
Vakdomein: Algemeen, Manueel, Sport
Accreditatiepunten: 16
Cursusvorm: Cursus

Het doel van deze tweedaagse cursus is een weg te vinden in alle evidentie die op dit moment beschikbaar is over kennis en vaardigheden rondom schouderrevalidatie. Er wordt met elkaar gesproken over de meest voorkomende schouderklachten zoals rotator cuff klachten, traumatisch en niet-traumatische instabiliteit, stijfheid van de schouder, de rol van de scapula, sportspecifieke schouderklachten en andere voorkomende schouderklachten. De theoretische basis is geheel up to date met de meest recente literatuur en dit wordt tijdens de cursus in de praktijk toegepast. Op een interactieve manier worden nieuwe inzichten en discussiepunten onder de aandacht gebracht. Gebaseerd op evidence based practice, waarbij zowel wetenschappelijk bewijs als klinische ervaring een rol speelt, wordt diagnostiek theoretisch en praktisch behandeld. Hierbij wordt de huidige toepassing van diagnostische testen onder de loep gelegd. Tenslotte is er aandacht voor de revalidatie van de patiënt. Op basis van klinische redenatie en fysiotherapeutische indicatie worden praktische vaardigheden geoefend en bediscussieerd.

Deze tweedaagse cursus bestaat uit het leren van het theoretische fundament (30%), interactieve en kritische discussies (20%) en praktische oefening (50%). De cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten die geïnteresseerd zijn in schouderrevalidatie. Zowel erg ervaren als minder ervaren therapeuten krijgen de mogelijkheid tijdens de scholing hun kennis en vaardigheden up to date te houden. Er wordt verwacht dat de deelnemer een basisniveau over anatomie, biomechanica, inclusief de mechanische systemen achter blessures beheerst.

Doelen bij het volgen van deze cursus:

Na het volgen van deze cursus heeft de deelnemer de volgende competenties behaald: 

  • De deelnemer heeft up to date kennis van de meest voorkomende klachten rondom de schoudergordel, inclusief rotator cuff tendinopathie, rotator cuff tears, traumatische en niet traumatische schouderinstabiliteit, scapulaire dyskinesie, sportblessures en werpgerelateerde schouderklachten.   
  • De deelnemer kan de principes van het klinisch redeneren toepassen en kent de algoritmes van functionele klinische testen van de schoudergordel.  
  • De deelnemer kan de principes van het klinisch redeneren toepassen en kent de algoritmes van de behandeling bij de meest voorkomende schouderklachten..
  • De deelnemer kan een progressief behandelprogramma voor de patiënt met schouderpijn bedenken, organiseren, uitvoeren, kritisch reflecteren en corrigeren
  • De deelnemer heeft alle praktische vaardigheden en oefeningen die aangeboden worden tijdens de cursus onder de knie.
  • De deelnemer kan de diagnostische vaardigheden en de behandeling bij schouderklachten kritisch evalueren met de spreker tijdens interactie gedurende de cursus.
  • De deelnemer kan recent wetenschappelijke kennis integreren bij het klinisch redeneerproces bij het examineren en revalideren van schouderklachten. 
  •  

Beoordelingen

Plaats een reactie