← Vorige pagina

Balans en stabiliteitstraining

kosten: 912
Vakdomein: Algemeen, Bekken, Sport
Accreditatiepunten: 43
Cursusvorm: Cursus

Cursus

Voor wie?

Voor elke fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en oefentherapeut. De onderscheidende 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je direct nieuwe inzichten en technieken om patiënten met Motor Control Impairment te testen en te behandelen.

Behandeldoel = breintraining

Het zoeken naar MCI (verkeerd aangeleerde motorpatronen/compensatie of tekort aan juiste patronen) maakt veel onbegrepen klachten begrijpelijk (o.a. somatoforme stoornissen). Het behandelen middels goed doorontwikkelde oefentherapie zoals in de cursus wordt aangeleerd, geeft patiënten met chronische pijn en onbegrepen klachten (SOLK) handvatten om aan zichzelf te werken: afleren van verkeerde patronen en aanleren van zwakke schakels. Dit geldt ook voor de sporter met persisterende en recidiverende blessures. Dat hierbij ook de mentale en maatschappelijke status van de patiënt in beeld wordt gebracht, is een welkome therapeutische toevoeging zonder op de stoel van de psycholoog te gaan zitten. Binnen de balans en stabiliteitstraining wordt het gehele SCEGS-model uitgewerkt; somatisch / cognitief / emotioneel / gedrag / sociaal.

Swissbal

Het werken met de Swissbal is een zeer doelmatig hulpmiddel om tot neuro-activatie te komen: we oefenen het brein zonder zware belasting van spieren en gewrichten. Spelenderwijs leeft de patiënt te werken met zijn of haar mogelijkheden. Een oefenbal hoort daarom ook bij de cursusprijs.

Bewezen effectief

De balans en stabiliteitstraining is voor een brede patiëntengroep toepasbaar. Van kinderfysiotherapie tot geriatrie, man en vrouw met chronische of acute problematiek. De basisvisie komt overeen. De balans- en stabiliteitsoefeningen die in de cursus worden behandeld, hebben hun waarde bewezen bij het diagnosticeren van zogenoemde sturingsproblemen en het herleren van de juiste bewegingsmogelijkheden in het lichaam. Deze methode onderscheidt zich van de reguliere stabiliteitstraining die in sommige gevallen juist blessures in de hand werkt!

Breng learnings direct in de praktijk

In deze cursus leer je nieuwe inzichten en technieken om de Swissbal in te zetten bij behandelingen. De learnings worden direct toegepast in de praktijk, je gaat ook zelf aan de slag met de oefeningen! Iedere cursusdag heeft een nieuw thema:

  • Dag 1: Balanceren, sturen en afstemmen
  • Dag 2: De veerkracht van het lichaam
  • Dag 3: Waarnemen en behandelen; bekkengordel
  • Dag 4: Waarnemen en behandelen; onderste en bovenste extremiteit

Beoordelingen

Plaats een reactie