← Vorige pagina

Basisopleiding Emotioneel Meesterschap

kosten: 1400
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 58
Cursusvorm: Cursus

Leer een effectief stappenplan om emotionele intelligentie te ontwikkelen
Leer alles wat je moet weten over emoties

Leer biografisch werken
Krijg diepgaand inzicht in de werking van beschermingsstrategieën
Ontwikkel jezelf persoonlijk en professioneel

“Een authentieke, wezenlijke relatie tussen de cliënt en de therapeut is van wezenlijk belang voor een succesvolle begeleiding. Dan krijg je pas de zaken te horen die er echt toe doen voor de cliënt.”
Irvin Yalom

Dertig jaar geleden ben ik begonnen met mijn persoonlijke zoektocht naar mezelf en naar de functie van emoties; ik heb verschillende therapieën ondergaan en opleidingen gevolgd. Het was een mooie en intense zoektocht waarin ik mezelf ten diepste heb ervaren. Deze zoektocht heeft mij een rijkdom aan kennis, krachtige methodieken en  effectieve oefeningen opgeleverd.

Vanaf 1993 werk ik als coach en trainer op het gebied van zelfmanagement en emotionele intelligentie. Begin 2000 ben ik mijn persoonlijke en professionele ervaring en kennis gaan opschrijven. Ik schreef twee boeken over het omgaan met emoties. De afgelopen tien jaar werk ik met een effectief stappenplan om mensen te helpen meer zichzelf te zijn.

Deze kennis en ervaring geef ik graag aan jou door als professional.

Emoties gaan iedereen aan

Je hebt emoties vanaf je geboorte tot aan je dood. Hoe je er mee omgaat wordt o.a. bepaald door de cultuur waarin je bent opgegroeid en door het voorbeeld dat je ouders gaven in het omgaan met emoties.  Emoties en gevoelens zijn een belangrijke sleutel naar authenticiteit en verbinding. Aan kunnen sluiten bij de gevoelswereld van cliënten, patiënten of medewerkers is daarom een belangrijke vaardigheid als begeleider, verzorger of leidinggevende.

Om kunnen gaan met emoties van anderen, begint bij jezelf 

Meer naar je eigen gevoelens kunnen luisteren is eerste instantie een bewustwordingsproces. Je moet als het ware opnieuw worden geprogrammeerd. Om dat te kunnen doen moet je wel eerst weten hoe je ‘programma’ er nu uitziet. Ruwweg tot je tiende levensjaar ben je geconditioneerd in de manier waarop je over emoties denkt en hoe je ermee omgaat. De uitkomst is een bepaald zelfbeeld: ‘ik ben nuchter, ik ben rationeel, ik ben gevoelig, ik ben verantwoordelijk.’ Je denkt dat je zo bent, maar vaak is dat maar een deel van wie je werkelijk bent. Tijdens de opleiding ga  je ontdekken hoe je bent gevormd. Dat is voor veel mensen een boeiende ontdekkingstocht.

Leer een effectief stappenplan om emotionele intelligentie te ontwikkelen:

Stap 1   Kennis verwerven over emoties ( introductie / basisopleiding)

Stap 2   Huidig zelfbeeld onderzoeken in het omgaan met emoties (Module 1/ basisopleiding)

Stap 3   Strategieën ontmantelen in het onderdrukken van emoties (Module 2 /basisopleiding)

Stap 4, 5, en 6 worden behandeld in de Verdiepings opleiding:

Stap 4    Emoties reguleren en accepteren (Module 3 / verdieping)

Stap 5    Leren omgaan met kwetsbaarheid (Module 4 / verdieping)

Stap 6     Experimenteren met verschillende methodes om emoties te ervaren  (Module 5 / verdieping) 

 

Beoordelingen

Plaats een reactie