← Vorige pagina

Basisopleiding MSU-echografie

 • Prijs:
  1475
 • Accreditatiepunten:
  66 punten
 • Prijs per punt:
  € 22
 • Vakdomein:
  Algemeen, Manueel, Sport
 • Cursusvorm:
  Cursus
 • website: Nationaal Trainingscentrum echografie (NT-e)
  • Datum:
   Locatie: Vianen
  • Datum:
   Locatie: Vianen
  • Datum:
   Locatie: Vianen
  • Datum:
   Locatie: Vianen

Onze basisopleiding bestaat uit vijf lesdagen. Twee dagen basiskennis (basismodules) plus drie gewrichtsmodules naar keuze.

Uniek, kies je eigen lesprogramma!

In de praktijk zie je steeds vaker dat iedere therapeut een specialisatie heeft. Wij zijn daarom van mening dat het niet zinvol is om een therapeut meteen het hele lichaam te leren scannen. Het is zinvoller om je eerst te verdiepen in de gebieden waar je dagelijks mee te maken krijgt.

De vijf gewrichtsmodules waar je uit kunt kiezen zijn schouder, elleboog, heup, knie en enkel. Je bepaalt dus zelf welke gewrichten je wel of niet in geschoold wilt worden en wanneer je deze wilt volgen.

Pols en hand echografie is heel specialistisch en is apart gepositioneerd als een tweedaagse opleiding, voor hand- en polstherapeuten direct toegankelijk zonder eerst de twee basisdagen te volgen. Meer informatie hier.

Flexibele data!

De twee dagen basiskennis dienen als eerste te worden gevolgd. Voor de gewrichtsmodules geldt dat je deze kunt volgen in de volgorde en snelheid die je zelf wilt. Je hoeft ze dus niet allemaal achter elkaar te volgen en je kunt ze verspreiden over een langere periode. Komt het door drukte op de praktijk even niet goed uit dan kun je de data heel makkelijk verzetten. We raden aan om minimaal een aantal weken tussen de verschillende gewrichtsmodules te houden dit komt de leercurve ten goede.

Mocht je interesse hebben in het volgen van alle modules of wil je een opleidingstraject op maat? Neem dan even contact op met info@nt-e.nl

Doel opleiding

Het doel is dat je na afronding van deze opleiding jouw patiënt protocollair kunt scannen en echografie adequaat kunt inzetten ten behoeve van aanvullende diagnostiek. Hier zitten wel beperkingen aan, een basisopleiding is namelijk pas het begin van de lange leercurve in de echografie!

Snijzaal anatomie

In de presentaties wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de snijzaal. Deze snijzaal anatomie wordt gecorreleerd met de sono-anatomie waardoor je een goed 3 dimensionaal beeld krijgt.

Wat kan ik na deze opleiding?

Zoals boven vermeld is dit slechts het begin van de lange leercurve in de MSU echografie. We hebben de competenties daarom hier onder voor je opgesomd:

Twee basismodules (1+2)

Na afronding van deze twee dagen kan voor de volgende indicaties naar de cursist worden ingestuurd:

– Fasciopathie (en hielspoor)
– Achillespeestendinopathie en -ruptuur
– Haglundse exostose
– Bursitis retrocalcaneare
– Paratenonitis
– Tendinopathie patellapees
– Bursitis pre- & infrapatellare
– Tenniselleboog

Daarnaast kan de cursist na het bijwonen van deze twee dagen:

– Doppler echografie toepassen en interpreteren bij bovenstaande indicaties
– Effectievere therapiekeuzes maken op basis van echografische bevindingen
– Een objectieve radiologische verslaglegging maken
– Deze verslaglegging zinvol communiceren naar een arts
– Het echo apparaat correct instellen voor de verschillende regio’s
– Bepalen wat WEL en wat GEEN indicatiestelling is voor een echografisch onderzoek

Beoordelingen

Plaats een reactie