← Vorige pagina

Beweegprogramma’s (deel 2): module ‘Diabetes mellitus’

kosten: 480
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 16
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Ter voorbereiding op de toets zou u hoofdstuk 1, 2, 4, 8, 29 en 30 uit het onderstaande boek kunnen bestuderen: Handboek Diabetes Mellitus C.J. Tack, M. Diamant en E.J.P. de Koning (redactie) Vierde druk, oktober 2012 ISBN 9789058981622 Dit boek is niet inbegrepen bij de cursusprijs.

Ter voorbereiding op de moduul verzoeken wij u tevens om de KNGF-beweegstandaard ‘Beweeginterventie Diabetes Mellitus (type 2)’ http://www.fysionet.nl/scrivo/asset.php?id=499703 grondig te besturen. Daarnaast verzoeken wij om de LESA Diabetes mellitus type 2 http://www.fysionet.nl/kennisplein/vakinhoud/lesa/lesa_diabetes_mellitus.pdf door te lezen.

Bij de inschrijving voor deze moduul onder bijzonderheden s.v.p. aangeven wanneer en waar u deel 1 (voorheen: ‘Basismoduul’) van de beweegprogramma’s heeft gevolgd.

Doel

Na de moduul ‘Diabetes mellitus (type 2)’ in het kader van de beweegprogramma’s voor mensen met chronische aandoeningen kent de deelnemer de intakeprocedure voor deelname aan beweegprogramma’s en kan hij een op mensen met Diabetes mellitus (type 2) afgestemde testen afnemen en samen met de cliënt op basis van verwijsgegevens en eigen onderzoek (gebaseerd op de uitgangspunten van deel 1 van de beweegprogramma’s) een op maat gemaakt en verantwoord beweegprogramma opstellen en begeleiden.

Beoordelingen

Plaats een reactie