← Vorige pagina

Cognitive functional therapy – CFT

kosten: 745
Vakdomein: Algemeen, Bekken, Manueel, Psychosomatisch, Sport
Accreditatiepunten: 31
Cursusvorm: Cursus

De driedaagse cursus Cognitive Functional Therapy (CFT) gaat over aanhoudende of persisterende pijnklachten. Vooral lage rugpijn, bekkenpijn en nekpijn staan centraal. In deze unieke driedaagse CFT cursus behandelt Wim Dankaerts het klinisch redeneer raamwerk van Peter O’Sullivan. Dit verruimt jouw mogelijkheden tot het beoordelen en behandelen van eenvoudige en complexe (rug/bekken)pijn problemen.
Peter O’SullivanPeter O’Sullivan

CFT is een benadering die je mogelijk kent van Peter O’Sullivan. Hij, en zijn onderzoeksgroep, ontwikkelde de benadering en realiseerde veel wetenschappelijk onderzoek gericht op de aanpak en de componenten ervan. In het kort komt cognitief functionele fysiotherapie hierop neer: 

  • Onderzoek door middel van anamnese en lichamelijk onderzoek het gezondheidsprobleem van de patiënt; baseer jezelf hierbij op moderne inzichten over pijn in het algemeen en rug, bekken en nekpijn in het bijzonder.
  • Kom tot een uniek en patiëntspecifiek verklaringsmodel; leg dit voor aan de patiënt en werk aan de acceptatie hiervan.
  • Stel, vanuit het verklaringsmodel, samen met de patiënt een behandeltraject op.
  • Voer het plan uit met regie bij de patiënt.

Meestal wordt de cursus gegeven in de engelse taal, deze keer gewoon in het Nederlands/Vlaams. Dat is zeer waardevol, aangezien tijdens de cursus ook enkele patiënten met aanhoudende klachten zullen worden gezien en de docent, Wim Dankaerts, hen zal onderzoeken en behandelen vanuit het CFT concept. In het artikel ‘Cognitive functional therapy’ lees je meer over wat er anders is aan CFT.

 

Beoordelingen

Plaats een reactie