← Vorige pagina

Cursus Mindful Walk

kosten: 695
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 10
Cursusvorm: Cursus

Deze Mindful Walk cursus is speciaal ontwikkeld voor Chronisch ZorgNet therapeuten en richt zich op het opleiden van Chronisch ZorgNet therapeuten in het begeleiden en coachen (middels mindfulness technieken) van patiënten met niet overdraagbare chronische aandoeningen. Na het volgen van de Mindful Walk cursus kunnen Chronisch ZorgNet therapeuten groepsgewijs of individueel met patiënten naar buiten om te wandelen en bewegen met als doel bewustwording en behouden en bevorderen van een gezonde leefstijl. Chronisch ZorgNet therapeuten leren met behulp van deze cursus om samen met de patiënt te werken naar intrinsieke motivatie om ook na de therapie de gedragsverandering ( o.a. blijven bewegen) te integreren in de leefstijl.

Informatie over de opleiding

Deze cursus Mindful Walk is speciaal voor Chronisch ZorgNet ontwikkeld. Daarom kan je alleen deelnemen als je bij Chronisch ZorgNet bent aangesloten. De training vindt plaats op 2 aaneengesloten dagen. Wij vinden het belangrijk om te werken met kleine groepen, die niet groter zijn dan 10 deelnemers. Bij de cursus ligt de nadruk op ervaren en oefenen. 

Wandelen helpt veel gezondheidsproblemen te voorkomen, en reeds aanwezige klachten te verminderen. Zeker als je het combineert met mindfulness heeft dit bijzonder goede effecten op lichaam én geest. 

Op een innovatieve en effectieve manier leer je hoe je Mindful Walk kunt inzetten binnen de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen en hoe je de patiënt op een ontspannen manier laat genieten van bewegen. Binnen Mindful Walk geen ingewikkelde gesprekken, maar vooral voelen, ervaren en doen. Plezier staat hierbij voorop. Buiten bewegen heeft daarnaast ook vele gezondheidsvoordelen, voor zowel de patiënt als de therapeut. Het geeft energie en creativiteit.

Tijdens deze unieke 2-daagse opleiding maak je kennis met de methode van Mindful Run®. In deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handboek met daarin alle technieken en handvatten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen. 

De methode richt zich op: bewegen, ademhaling, mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

Beoordelingen

Plaats een reactie