← Vorige pagina

De reis van de patiënt, wat leert het ons?

(beoordeel deze cursus)
 • Prijs:
  € 100
 • Accreditatiepunten:
  4
 • Prijs per punt:
  € 25
 • Vakdomein:
  Kwaliteitsdeel
 • Cursusvorm:
  Symposium of congres
 • website: KNGF

De ‘patiënt centraal’ is een begrip die al decennia in de zorg wordt gebruikt, maar wat houdt het eigenlijk in?
Hoe zorg je ervoor dat je als zorgprofessional ook daadwerkelijk die zorg anders levert, met name in de multidisciplinaire samenwerking.

Het symposium ‘de reis van de patiënt, wat leert het ons’ geeft inzicht en voorbeelden over het aanpakken van (complexere) zorg, waarbij het belang van een sterke en gestructureerde samenwerking verduidelijkt wordt.
Hoe wordt dit in het werkveld uitgezet en hoe kan je dit zelf in jouw eigen werkomgeving ook succesvol neerzetten.
In totaal zijn er 3 plenaire sessies, waarbij Arlette Hesselink van het lectoraat ‘Eigen regie’ aan de Hogeschool Leiden start met een informatieve lezing over de ‘moderne’ patiënt. Hoe die met zelfmanagement de regie in eigen handen houdt.
Vanuit de Zorgorganisatie Eerstelijn (ZEL) is in Zuid-Holland een start gemaakt met ‘persoonsgerichte zorg’. De ambassadeurs van de verschillende disciplines vertellen hoe de samenwerking tot stand is gekomen.

Als afsluiting zal een nog nader te bepalen spreker van Multidisciplinaire Eerstelijns NAH-zorg Tilburg (MENT), vertellen over de zorg in samenwerking met revalidatiecentrum en het succesvol samenbrengen van andere disciplines. Een mooi praktijkvoorbeeld, die als inspiratie kan dienen om elders een multidisciplinaire samenwerking succesvol neer te zetten, waarbij de patiënt(ervaring) ook onderdeel uitmaakt van het proces.

Naast informatieve plenaire lezingen, is er ook de mogelijkheid om tweemaal een workshop te volgen.

‘De reis van de patiënt’ is een symposium om gezamenlijk te werken aan de toekomst!
Het verbeteren van de zorg waarin de patiënt écht centraal staat.

Beoordelingen

Geef een beoordeling