← Vorige pagina

Diagnostiek bij knieklachten

kosten: 479
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 16
Cursusvorm: Cursus

Cursusbeschrijving:

Knieletsels zijn frequente aandoeningen zowel in de sedentaire populatie als bij de fysiek actieve (sport)bevolking. Bijna al deze letsels hebben een fysiotherapeutische behandeling nodig, hetzij conservatief, hetzij na een operatieve ingreep.

Het doel van de cursus is om de “state of the art” te presenteren omtrent de kennis van knieaandoeningen en deze onmiddellijk praktisch te koppelen aan een fysiotherapeutische aanpak. Om hieraan tegemoet te komen, wordt gekozen voor een afwisseling tussen theoretische sessies en praktische workshops. Hierin wordt steeds kort de kennis en praktische vaardigheden uit het verleden herhaald gevolgd door nieuwe onderzoekstechnieken, behandelingen zoals manuele vaardigheden en oefentherapie.

Bovendien worden de meest voorkomende outcome measures per pathologie besproken, alsmede functionele testbatterijen die tijdens de revalidatie kunnen worden gebruikt om de functionele status van de patiënt te evalueren. Ook wordt er de nodige aandacht besteed aan het erg actuele thema “safe return to sport” (fysieke activiteit).

Beoordelingen

Plaats een reactie