← Vorige pagina

Dry Needling Myofasciale Triggerpoints

kosten: 1275
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 34
Cursusvorm: Cursus

Een van de effectieve methodes om myofasciale triggerpoints te behandelen is dry needling. Bij dry needling plaatst de therapeut een acupunctuurnaaldje in het triggerpoint in de spier. De spier reageert met een local twitch response en zal daarna ontspannen. De patiënt ervaart meteen meer bewegingsruimte. Vaak heeft een patiënt na de behandeling een soort beursige spierpijn, maar dit gevoel verdwijnt meestal in korte tijd.

Cursus dry needling

De benodigde basisvaardigheden om de methode vakkundig toe te kunnen passen, leer je in vier intensieve dagen bij Dry Needling Skills.

In een groep van minimaal 12 en maximaal 24 deelnemers behandelen we theoretische verklaringsmodellen van myofasciale triggerpoints, de etiologie en pathogenese en de onderhoudende factoren. We gaan uitvoerig in op segmentale relaties en mogelijke samenhang van verschillende triggerpoints in de bewegingsketens. We gaan kort in op andere behandelmethodes, maar de nadruk ligt op dry needling. We besteden aandacht aan actief en passief bewegingsonderzoek, spiertesten en palpatie van triggerpoints. We leren hoe je myofasciale triggerpoints en dry needling kunt integreren in het fysio-manueeltherapeutisch handelen. Daarbij bespreken we uitgebreid de risico’s, indicaties, contra-indicaties en mogelijke complicaties.

Beoordelingen

Plaats een reactie