← Vorige pagina

Duizeligheid: diagnostiek en behandeling

kosten: 250
Vakdomein: Algemeen, Geriatrie, Manueel
Accreditatiepunten: 7
Cursusvorm: Cursus

Samenvatting:

Oorzaken van duizeligheid zijn vaak multifactorieel van aard. Veel vormen van duizeligheid zijn goed te diagnosticeren en te behandelen in de eerste lijn door de fysiotherapeut en of door de geriatriefysiotherapeut en behoeven geen verwijzing naar de tweede lijn. Goede kennis van zaken en de juiste vaardigheden zijn daarom belangrijk.

Tijdens deze cursus leer je welke aandoeningen duizeligheid kunnen veroorzaken en met welke vormen je vaak in de praktijk ziet. Ook wordt er aandacht besteed aan de diagnose en behandeling van BPPD, wat we gaan oefenen tijdens de cursus. Daarnaast behandelen we perifeer vestibulaire duizeligheid, het revalidatieproces en bijbehorende indicaties. In werkgroepen oefen je hoe je je nieuw vergaarde kennis omtrent diverse vormen van duizeligheid kunt toepassen.

Inhoud

Duizeligheid is een aandoening die veel voorkomt in de fysiotherapeutische praktijk. In deze cursus worden verschillende vormen van duizeligheid besproken. De anatomie van het evenwichtsorgaan wordt uitgelegd en er zullen verschillende aandoeningen besproken worden.

Er zal dieper in worden gegaan op duizeligheid bij ouderen en op BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid) waarbij in de praktijk geoefend gaat worden met de Epley Manoeuvre. Verder zal de vestibulaire revalidatie aandacht krijgen. De wetenschappelijke onderbouwing van vestibulaire revalidatie zal worden besproken en in de werkgroepen worden geoefend. Je leer het opstellen van een individueel behandelplan en welke klinimetrie kan worden toegepast.

Beoordelingen

Plaats een reactie