← Vorige pagina

Functionele training bij ouderen

kosten: 275
Vakdomein: Algemeen, Geriatrie
Accreditatiepunten: 12
Cursusvorm: Cursus

Na de scholing bent u in staat om het trainingsprogramma Functioneel Trainen van Ouderen toe te passen bij een groep ouderen (een bewegingsprogramma van 12 weken). De oefeningen worden uitgevoerd in circuit-vorm in een (oefen)zaal. Het sluit zo veel mogelijk aan bij functionele ADL-activiteiten die gebleken problematisch zijn voor ouderen.

Inhoud

Het trainingsprogramma bestaat uit 3 fasen: 1. Oefenfase (2 weken), 2. Variatie fase (4 weken), en 3. ADL fase (6 weken).

Het doel van Functionele Training Ouderen is dat senioren hun fysieke zelfredzaamheid behouden of vergroten door de drie belangrijkste dagelijkse activiteiten te trainen en door (ruim) voldoende conditie op te bouwen voor het uitvoeren van dagelijkse bewegingsactiviteiten bestemd voor ouderen. Om zelfredzaamheid te behouden of vergroten wordt in de Functionele Training Ouderen gewerkt aan:

  1. het prikkelen en integreren van de lichaamssystemen,
  2. het opbouwen van reserve capaciteit en
  3. actieve leefstijl door middel van
  4. dagelijkse activiteiten.

Doel

Na de scholing bent u in staat om het programma Functioneel Trainen van Ouderen (FTO) toe te passen bij een groep ouderen. U heeft kennis verworven over de uitgangspunten van FTO en bent bekend met de benodigde klinimetrie. Ook heeft u inzicht gekregen hoe u een opbouw in intensiteit en complexiteit kan integreren in een functionele training en u bent in staat om het programma praktisch uit te voeren.

Beoordelingen

Plaats een reactie