← Vorige pagina

Fysiotherapie bij patiënten met COPD

(beoordeel deze cursus)

Ciro Academy organiseert in nauwe samenwerking met Maastricht UMC+ de 6-daagse cursus: Fysiotherapie en revalidatie bij patiënten met COPD

Chronisch obstructieve longziekten (COPD) is een veelvoorkomende chronische aandoening. De mate van luchtwegobstructie geeft slechts beperkte informatie over het dagelijks functioneren van personen met COPD.

Daarom speelt de paramedische zorg een zeer belangrijke rol in de begeleiding van patiënten met COPD. Tijdens de zesdaagse cursus Fysiotherapie en revalidatie bij patiënten met COPD zullen meerdere docenten uitleg geven over de toegevoegde waarde van de verschillende paramedische disciplines in zorg en begeleiding van patiënten met mild tot zeer ernstig COPD.

Tijdens de plenaire sessies zal er gebruik worden gemaakt van de interactive voting system (stemkastjes). Daarnaast zullen er meerdere specifieke workshops en lezingen gegeven worden aan de hand van casuïstiek. Ook de nieuwe KNGF COPD richtlijn zal uitgebreid aan bod komen. Tenslotte wordt er een multidisciplinaire casuïstiek gepresenteerd die moet worden opgelost in kleinere werkgroepen.

Doel

Na afloop van de Ciro Academy cursus Fysiotherapie en revalidatie bij patiënten met COPD, begrijpen de deelnemers de toegevoegde waarde van de verschillende paramedische disciplines bij de zorg en begeleiding van patiënten met COPD. Daarnaast zijn de deelnemers in staat om de opgedane kennis toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Beoordelingen

Plaats een reactie