← Vorige pagina

Fysiotherapie & Diabetes

kosten: 425
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 19
Cursusvorm: Cursus

Diabetes mellitus type II is de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland. Een grote boosdoener bij het ontstaan van deze aandoening is een “ongezonde’ leefstijl. Vanwege de toename van het aantal mensen met obesitas, wordt verwacht dat het aantal diabetici in de toekomst verder zal toenemen. Als fysiotherapeut kunnen we veel betekenen voor deze patiëntencategorie. Het is aangetoond dat het verbeteren van de leefstijl (meer bewegen en verbeteren van het voedingspatroon) positieve invloed heeft op diabetici. Tijdens deze cursus zal de pathofysiologie, het medisch beleid, het fysiotherapeutisch handelen volgens de KNGF-standaard beweeginterventie Diabetes Mellitus II en de rol van de fysiotherapeut als leefstijlcoach worden besproken. Na de cursus zal duidelijk zijn wat we als fysiotherapeut kunnen beteken voor deze veel voorkomende aandoening!
Een nieuwe opleiding: in 2 dagen klaar voor de toekomst!

Deze opleiding bestaat uit zelfstudie, lezingen van (medisch) specialisten en twee praktische contactdagen. U ontvangt een uitgebreide cursusmap met alle wetenschappelijk onderbouwde informatie en trainingsadviezen voor de beschreven doelgroep.

Doelstellingen:

Na deze cursus is de deelnemer bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met diabetes en kan de deelnemer patiënten met diabetes trainen en coachen.

Inhoud:

Blok 1. Pathofysiologie, medicamenteuze behandeling en intake bij Diabetici
Blok 2. Medische Fitness en leefstijlcoaching bij diabetici

Beoordelingen

Plaats een reactie