← Vorige pagina

Gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid

kosten: 250
Vakdomein: Bekken, Kinder
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Samenvatting:

Ben jij voor 2013 afgestudeerd? Dan is deze scholing verplicht. In 2014 zijn er nieuwe richtlijnen verschenen op het gebied van kinderbekkenfysiotherapie. Deze scholing zorgt ervoor dat je weer voldoet aan de huidige eisen.

Inhoud

Sinds 2014 zijn op het gebied van de kinderbekkenfysiotherapie diverse richtlijnen (waaronder ICCS/ Rome IV) herschreven of aangepast. Het is van belang dat jij als kinderbekkenfysiotherapeut op de hoogte bent van deze richtlijnen, nieuwe literatuur en aanvullingen, zodat je ze kunt toepassen in de praktijk.

Deze dag behoort tot de aanvullende scholing om te voldoen aan de eisen van het addendum ‘Gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’ en is speciaal bedoeld voor collega’s die vóór 2013 zijn afgestudeerd.

Word bijgeschoold op het gebied van de kinderurologie, kinder-MDL, en SOLK. Daarnaast krijg je een update over de laatste ontwikkelingen binnen het domein van de bekkenfysiotherapie bij kinderen. Daarbij wordt uitgegaan van de International Children’s Continence Society (ICCS)-terminologie, herziene richtlijnen en recente literatuur. Leidraad voor deze dag is het ‘Addendum gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’.

Na afloop ben je in staat om bij het kind onderzoek en behandeling uit te voeren en om kinderen volgens de meest recente inzichten te begeleiden.

Beoordelingen

Plaats een reactie