← Vorige pagina

Illuminon Leergang FYSIOTHERAPIE EN MEDICATIE

kosten: 350
Vakdomein: Algemeen, Arbeids, Bekken, Geriatrie, Kinder, Manueel, Oedeem, Oncologie, Orofaciaal, Psychosomatisch, Sport
Accreditatiepunten: 80
Cursusvorm: Cursus, Lezing, Symposium of congres

Illuminon Leergang Fysiotherapie en Medicatie

Steeds meer mensen gebruiken medicijnen door de toename van welvaartsziekten en de vergrijzing. Fysiotherapeuten kunnen veelvuldig te maken hebben met medicijnengebruik. Omdat medicijnen gevolgen kunnen hebben voor de fysiotherapeutische behandelingen (en andersom), is het voor de fysiotherapeuten van belang om hun kennisgebied uit te breiden tot medicijngebruik.

 

De beroepsrol van de fysiotherapeut is aan het veranderen. Taakherschikking en anderhalve lijn zorg hebben als gevolg dat er steeds meer eisen en verwachtingen worden gesteld aan de kennis en kunde van de fysiotherapeut. In deze cursus leert u wat uw rol kan zijn betreffende het medicijngebruik van uw patiënten en welke rol u wel of niet moet innemen. Wat betekent het medicijngebruik voor het fysiotherapeutische handelen? Al deze en nog meer vragen worden beantwoord in deze modulaire leergang waarin casuïstiek, (groeps)opdrachten en colleges elkaar afwisselen. De leergang heeft een praktische beroepsspecifieke all-you-need-to-know insteek

Waarom kiezen voor deze leergang?

  • Illuminon Leergang Fysiotherapie en Medicatie biedt fysiotherapeuten de broodnodige en beroepsspecifieke kennis die in veel Europese landen reeds verplicht is.
  • Geen onnodige of saaie theorie, maar een duidelijke vertaling naar de praktijk op basis van all-you-need-to-know
  • Aansprekende en deskundige sprekers uit het veld
  • De totale leergang is modulair: iedere module is los te volgen

 

Inhoud van de leergang

De leergang betreft een modulaire opleiding in de beroepsspecifieke farmacologie waarbij je werkt aan je Persoonlijke Farmacologie Portfolio om je gewenste niveau van expertise te bereiken. De leergang farmacologie voor fysiotherapeuten bestaat uit diverse losse modules van één dag. Er zijn twee basismodules en meerdere vervolgmodules (mastercourses). De basismodules zijn bedoeld voor alle fysiotherapeuten, ongeacht hun specialisatie. Welke mastercourses gevolgd dienen te worden bepaal je zelf afhankelijk  van het beoogde niveau, je expertise, je verbijzonderingen, specialisaties, werksetting en/of je patiëntenpopulatie. Na het afronden van elke module, wordt je Persoonlijke Farmacologie Portfolio bijgewerkt en ontvang je een certificaat waarin de nieuwe module is toegevoegd aan de reeds eerder behaalde modules.

Let op: Om een mastercourse te kunnen volgen moet er afdoende basiskennis aanwezig zijn. Daarom kunnen mastercourses alleen gevolgd worden na afronding van de twee basismodules.

Interesse? Via de onderstaande link kun je de folder downloaden

https://fysiocursus.nl/wp-content/uploads/2022/03/Adv-Leergang-FysioFarma-DEF.pdf

Beoordelingen

Plaats een reactie