← Vorige pagina

Interpretatie Cardiopulmonale Inspanningstests

kosten: 325
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Over de Cursus

Cardiopulmonale inspanningstests vormen een essentieel onderdeel van inspanningsdiagnostiek en op maat gesneden trainingsprogramma’s. Ze dragen bij aan een goede evaluatie van de trainingsresultaten en maken training effectiever. Echter de interpretatie van deze tests is niet eenvoudig vanwege de verscheidenheid aan gegevens en parameters. Om deze reden willen wij u graag uitnodigen voor onze cursus interpretatie cardiopulmonale inspanningstests.

De cursus staat onder leiding van Dr Tim Takken en Dr Erik Hulzebos. Beiden zijn werkzaam als medisch fysioloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en hebben veel ervaring met uitvoer en interpretatie van CPETs. De dag zal gemodereerd worden door huisarts-sportarts Dr. Luk Buyse. Hij is als sportarts werkzaam bij Medisch Huis de Statie en de Dienst menselijke fysiologie en Sportgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel.

De cursus is gericht op iedereen die cardiopulmonale inspanningstests uitvoert en diegenen die via een bijscholingscursus hun kennis actueel willen houden.

Leerdoelen:

  •  De belangrijkste CPET parameters weten te benoemen en te bepalen;
  • Kennis hebben van normale cardiopulmonale respons tijdens inspanning en herstel;
  • State-of-the art inspanningsprotocollen kennen inclusief de voor- en nadelen hiervan;
  • Oefenen met interpretatie van CPET parameters, waarbij de cursist na afloop van de cursus inzicht heeft in patroon herkenning van pulmonale, cardiale en musculaire inspanningsbeperkingen door middel van de 9 Wasserman grafieken;
  • De belangrijkste elementen van rapportage/verslaglegging van een CPET weten te benoemen.

Beoordelingen

Plaats een reactie