← Vorige pagina

Joeri Calsius: Experiential Movement

kosten: 455
Vakdomein: Algemeen, Psychosomatisch
Accreditatiepunten: 12
Cursusvorm: Cursus

In deze gloednieuwe cursus ‘Experiential Movement’ draait alles om het leren ontdekken van je lichaam door experiëntieel of ervaringsgericht bewegen. Waar in fysiotherapie vaker gewerkt wordt met analytische, lineaire oefenreeksen en naar buiten gerichte aandacht, staat ‘Experiential Movement’ voor natuurlijke, doorleefde en speelse bewegingen met focus op innerlijke, ‘belichaamde’ processen zoals ritme, vrijheid, veerkracht, adem en vitaliteit. Hiertoe neemt ‘Experiential Movement’ je allereerst mee back to basics: de bewegingsvrijheid die we verliezen tijdens onze ontwikkeling van kind tot volwassene, leer je opnieuw ontdekken en ervaren. Tegelijkertijd helpt ‘Experiential Movement’ je ook om aan de slag te gaan met spanningen en blokkades die jouw lichaam gaandeweg opgeslagen heeft, soms uit gewoonte en houding maar soms uit pure noodzaak als reactie op fysiek of emotioneel trauma. Hiertoe focussen we in ‘Experiential Movement’ op vijf lijfelijke basisthema’s of ‘lichamen’ die zich tijdens ons opgroeien ontwikkelen. Naast bewegen, vitaliseren en versmelten is het lichaam ook een fundament bij verbeelding en sociale interactie.

Voor deze prikkelende ontdekkingstocht halen we in ‘Experiential Movement’ inspiratie uit de rijkdom van specifieke bewegingsculturen en therapeutische stromingen zoals ‘natural movement’, ‘martial arts and meditation’, ‘bodywork and body psychotherapy’ en ‘perceptive movement and moderne dance’. Aan de hand van een praktijkgerichte kapstok leer je op eenvoudige wijze analyseren welke lichamen in de hulpvraag van je patiënt vragen om aandacht en hoe je vervolgens makkelijk aan de slag kan met zowel somatische klachten, revalidatie, sportbegeleiding als geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het lichaam in trauma.

Net door de unieke integratie van praktijk en wetenschap kan ‘Experiential Movement’ prima afgestemd worden op doelgroep, leeftijd en therapeutisch werkkader of gewoon beoefend worden in openlucht als deel van een gezonde levensstijl. Rest nu nog de vraag of jij als therapeut eerst zelf de ervaring wil aangaan?

Beoordelingen

Plaats een reactie