← Vorige pagina

Kennisupdate bindweefsel. Praktische toepassing in de dagelijkse praktijk

kosten: 250
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 7
Cursusvorm: Cursus

Er is de laatste jaren behoorlijk meer aandacht gekomen voor het menselijk bindweefsel. Een goede zaak! De kennis van over het menselijk bindweefsel en hoe het reageert op prikkels (al dan niet uitgevoerd door de fysiotherapeut) is in navolging daarvan ook in de stroomversnelling gekomen. Tijd voor een kennisupdate en het verkennen van de praktische toepassingsmogelijkheden van deze kennis in de alledaagse praktijk.

Inhoud

Tijdens deze cursus wordt gestart met het ophalen en vernieuwen van de kennis van het bindweefsel, waarbij de basis bindweefsel fysiologie, aangevuld met nieuwe inzichten, behandeld wordt. Daarna gaat gekeken worden op wat voor soort prikkels het verschillende weefsel reageert om dit vervolgens om te gaan zetten naar praktische toepassingen in het trainen (sportgericht).

Naast dat dit toegepast gaat worden op gezonde mensen (met mogelijk niet zo’n gezond bindweefsel) wordt er ook gekeken wat verschillende soorten pathologie hier invloed op hebben en wat dat dan betekend voor de training. Als laatste wordt nog gekeken naar specifieke paramedische interventies en wat hun effecten wel of niet zijn.

Doelstelling

Na het volgen van deze cursusdag is:

  • De fysiotherapeut op de hoogte van de laatste inzichten rondom bouw, functie & beïnvloedingsmogelijkheden van het menselijk bindweefsel.
  • De fysiotherapeut op de hoogte van de paramedische interventie mogelijkheden bij bindweefselverandering & pathologie.
  • De fysiotherapeut in staat om nieuw opgedane theoretische kennis en praktische vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Beoordelingen

Plaats een reactie