← Vorige pagina

Kinetic control: Coordination Efficiency

kosten: 995
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 39
Cursusvorm: Cursus

In 2018 gaat Scholing Randstad West starten met de opleiding Kinetic Control (www.kineticcontrol.com). De volledige opleiding bestaat uit drie modules:

  1. KC Module: Coordination efficiency (diagnosestelling en bewegingspatronen hertrainen)
  2. KC Movement Module: Muscle Synergies (spierspecifieke tests en – oefentherapie)
  3. KC Movement Module: Advanced Options (masterclasses)

Klik hier voor algemene informatie over Kinetic Control.

Bewegen is medicijn, gezond bewegen wordt in onze hedendaagse maatschappij steeds belangrijker en waardevoller. Wil jij als fysiotherapeut jouw patiënten het maximale kunnen bieden op het gebied van gezond en pijnvrij bewegen dan zijn de Kinetic Control cursussen de manier om jouw dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Hedendaags wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan dat personen met pijn een afwijkend bewegingspatroon vertonen, ze sturen hun lichaam zeer eenzijdig aan, waardoor overbelastingsklachten al bij matige inspanning optreden. Oefentherapie in de vorm van basale oefeningen of training in de sportschool zullen jouw patiënt niet baten omdat het mechanisme wat verantwoordelijk is voor de veranderende aansturing van het lichaam niet wordt getraind.

Doelstelling

De Kinetic Control opleiding zal je helpen om het mechanisme dat verantwoordelijk is voor deze afwijkende bewegingspatronen grondig te begrijpen. Tevens zal je in staat zijn om bewegingsdysfuncties te identificeren, te diagnosticeren en ze efficiënt te behandelen. Deze cursus heeft als doelstelling om je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen teneinde een diagnose en classificatie van motorische controle te kunnen formuleren. Tevens leer je een efficiënt behandelplan op te stellen en uit te voeren met de patiënt.

Inhoud cursusdagen Kinetic Control module: Coordination Efficiency

2-daagse ‘Coordination efficiency to optimise movement retraining for the low back & hip’

Cursusdata: Donderdag 24 mei en vrijdag 25 mei 2018

Inhoud

De lage rug en de heupen functioneren als één eenheid en hebben een belangrijke dynamische en controlerende taak in de gehele bewegingsketen. De juiste aansturing van deze regio is cruciaal voor bijvoorbeeld het handhaven van een juiste houding. Tijdens deze twee dagen leer je, op basis van een gestructureerde “movement control” testen en evaluatie, de bewegingsdysfuncties van de lage rug en heup (her)kennen die relevant zijn voor de klachten van je patiënten

2-daagse ‘Coordination efficiency to optimise movement retraining for the neck & shoulder’

Cursusdata: Dinsdag 19 juni en woensdag 20 juni 2018

Inhoud

Een beperkte bewegingscontrole in de nek- en schouderregio wordt geassocieerd met schouderpijn, nekpijn en functiestoornissen in deze regio. Een gericht onderzoek naar de bewegingscontrole van de cervicale wervelkolom, glenohumeraal gewricht en de scapulo-thoracale connectie is dan ook cruciaal voor een efficiënte behandeling van schouder- en nekklachten. Tijdens deze twee dagen leer je, op basis van een gestructureerde “movement control” testen en evaluatie, de bewegingsdysfuncties van deze regio te (her)kennen die relevant zijn voor de nek-schouderklachten van je patiënten.

2-daagse ‘Multi-joint synergies in alignment and coordination’

Cursusdata: Woensdag 19 september en donderdag 20 september 2018

Inhoud

Het goed kunnen observeren en analyseren van de gehele bewegingsketen is essentieel om patiënten te kunnen trainen in de gehele keten. Tijdens deze twee dagen leer je de movement control testen uit de modules “the low back & hip” en “neck & shoulder” te interpreteren in de gehele keten. Synergiën van het musculaire systeem worden geanalyseerd en daaruit wordt geconcludeerd welke training nodig is om de juiste samenwerking tussen spieren in de gehele keten te optimaliseren.

Beoordelingen

Plaats een reactie