← Vorige pagina

Kinetic Control, Muscle Synergies

kosten: 995
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 37
Cursusvorm: Cursus

In 2018 is Scholing Randstad West gestart met de opleiding Kinetic Control (www.kineticcontrol.com). De volledige opleiding bestaat uit drie modules:

  • KC Module: Coordination efficiency (diagnosestelling en bewegingspatronen hertrainen)
  • KC Movement Module: Muscle Synergies (spierspecifieke tests en – oefentherapie)
  • KC Movement Module: Advanced Options (masterclasses)

De juiste activatie en samenwerking tussen spiergroepen met een verschillende functie in de bewegingsketen, is de basis van gezond bewegen. In tegenstelling tot de ‘Coördinatie-efficiëntie’-modules van Kinetic Control die een uitstekende manier zijn om actuele pijnklachten aan te pakken, zijn de’ Muscle Synergies’-modules meer gericht op het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze module biedt klinische hulpmiddelen voor het beoordelen en trainen van spieractivatie bij afwezigheid van een testvarianten (zoals EMG en echografie), een beter begrip van de verschillende rollen van musculaire synergiën, een verbetering van cueing en fascilitatie technieken, en observatie skills van bewegingsgedrag van patienten voor een brede patiëntengroep .

Doelstelling

De Kinetic Control opleiding zal je helpen om het mechanisme dat verantwoordelijk is voor deze afwijkende bewegingspatronen grondig te begrijpen. Tevens zal je in staat zijn om bewegingsdysfuncties te identificeren, te diagnosticeren en ze efficiënt te behandelen. Deze cursus heeft als doelstelling om je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen teneinde een diagnose en classificatie van motorische controle te kunnen formuleren. Tevens leer je een efficiënt behandelplan op te stellen en uit te voeren met de patiënt.

Inhoud cursusdagen Kinetic Control module: Muscle synergie

2-daagse ‘Local muscle synergies’

Cursusdata: Donderdag 22 november en vrijdag 23 november 2018

Inhoud

Deze module biedt de fysiotherapeut de mogelijkheid om de verminderde aansturing van het lokale spiersysteem vast te stellen en wanneer testen en trainen van dit systeem geïndiceerd is. In de afgelopen 20 jaar is er in grote hoeveelheden literatuur rekening gehouden met de rol van deze spieren bij chroniciteit van klachten. Transversus en Multifidi worden veelvuldig getraind, maar gebeurt dit op de juiste manier en is het altijd noodzakelijk? Deze 2 daagse module geeft clinici een gesystematiseerd raamwerk voor de behandeling van recidieven door middel van een evidence-based beoordeling en training van meerdere lokale stabiliserende spiersynergisten.

2-daagse ‘Muscle synergies for low back and hip’

Cursusdata: Woensdag 6 februari en donderdag 7 februari 2019

Inhoud

Een optimale synergie tussen de verschillende spiergroepen en hun verschillende taken is essentieel om lage rug en heup klachten blijvend onder controle te houden. Recidieven ontstaan vaak vanwege een veranderende rol van spiergroepen. De spiergroepen verantwoordelijk voor het handhaven houding en laag belaste activiteiten vertonen een inhiberende functie en de spieren verantwoordelijk voor kracht en snelheid worden dominant in de keten. In de ze module leer je de spiergroepen specifiek te testen op hun activatie, uithouding en rol in de keten. Op basis van deze testen ben je na de cursus in staat om een zeer specifiek en doeltreffend verbeterplan op te stellen.

2-daagse ‘Muscle synergies for neck and shoulder’

Cursusdata: Woensdag 20 maart en donderdag 21 maart 2019

Inhoud

Het trainen, revalideren van de nek-schouderregio wordt vaak als lastig ervaren. In deze module leer je met gestandaardiseerde testen welke spieren een dominante rol vervullen in deze regio en welke spieren juist een latente rol. Deze veranderde synergie is vaak verantwoordelijk voor recidiverende pijnklachten in de nek en schouder, myogene beperkingen en hoofdpijn. Je leert cues en fascilitatie technieken om jouw patiënten weer een optimaal bewegingsgedrag in deze regio aan te leren. Deze vaardigheden geven de clinici extra skills buiten de al bestaande “hands on” technieken om mensen met nek en schouderklachten hun pijnklachten te leren managen.

Beoordelingen

Plaats een reactie