← Vorige pagina

Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten

kosten: 815
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 28
Cursusvorm: Cursus

Wilt u als fysiotherapeut uw cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met ClaudicatioNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle ClaudicatioNet fysiotherapeuten die patiënten met claudicatio intermittens behandelen. In deze driedaagse cursus leefstijlcoach ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en het voorkomen van terugval.

Fysiotherapeuten die de cursus met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich bij KNGF/SKF aanmelden voor de registratie Leefstijlcoaching.

Over de cursus

In de cursus krijgt u technieken aangereikt om gezond gedrag te bevorderen. U leert met gedragsveranderingtechnieken uw cliënt te stimuleren om zelf (mede) verantwoordelijk te zijn voor zijn gedrag. Gedurende de cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Wat is een gezonde leefstijl en wat is de relatie met Claudicatio Intermittens?
  • Hoe zet u mensen aan tot een gezonde leefstijl?
  • Op welke wijze kunt u het voedings- , beweeg-, rookgedrag en de medicatiecompliance van de cliënt analyseren?
  • Welke rol speelt motivatie en hoe verklaart u (on)gezond gedrag tijdens coaching gesprekken?
  • Hoe stelt u samen met de cliënt een actieplan op dat begeleidt naar een gezonde leefstijl en hoe kunt u Motivational Interviewing hierbij gebruiken?
  • Hoe voorkomt u terugval, hoe gaat u om met terugval en hoe bespreekt u alternatieven met de cliënt?

Tijdens de cursus wordt MI opgefrist en geoefend tijdens de fasen in de leefstijlcoaching. Voorkennis over MI, of het gevolgd hebben van de cursus MI is een pre.

Na het succesvol afronden van deze driedaagse cursus, ontvangt u een certificaat.

Beoordelingen

Plaats een reactie