← Vorige pagina

Liesblessures bij sporters

kosten: 450
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 17
Cursusvorm: Cursus

Nieuwe cursus!

Sporters met heup en liespijn worden door vele fysiotherapeuten als een lastig te behandelen groep gezien. Dat komt omdat er veel onduidelijkheid bestaat over het diagnostisch proces maar vooral ook over welke behandelstrategie op dat moment de beste is.

Tijdens deze tweedaagse mix van theorie en praktijk is er aandacht voor de aetiologie van heup en liespijn, een sportspecifieke benadering die zich vertaald in 2 nieuwe onderzoekstesten en een nieuwe behandeltechniek (hands on), en oefentherapie gericht op ‘ontkoppeling’ van segmenten (hands off). Hierbij wordt het diagnostische en therapeutisch proces volgens de laatste inzichten en internationale consensus uitgediept, gecentreerd rondom die sporter met liespijn. Een sportspecifieke analyse van het gezondheidsprobleem met een sporthulpvraag is daarbij essentieel. Er wordt tevens. Vanuit de analyse van het sportspecifieke probleem volgt een behandelplan met aandacht voor de effectiviteit van diverse behandelmethodieken.

Leerdoelen

De cursist:

  • Kent de relevante anatomie van de heup-liesregio in relatie tot de meest gezien klachtenbeelden bij actieve sporters.
  • Kent de relevante pathologieen en kan deze conform de recente evidentie ordenen
  • Kent de diverse behandelstrategieen t.a.v. de relevante pathologieen
  • Kan de individuele keuzes ten aanzien van diagnostiek en  behandeling beredeneren vanuit een ruime blik op het gezondheidsprobleem (there is no “one size fits all”)
  • Vergroot zijn vaardigheden ten aanzien van het uitvoeren van het klinisch onderzoek volgens de laatste inzichten
  • Vergroot zijn vaardigheden ten aanzien van het uitvoeren van een behandelplan volgens de laatste inzichten
  • Vergroot zijn inzicht in het hoe en waarom van de nieuwste diagnostische en therapeutische mogelijkheden zoals het gebruik van motion capture en sensomotorische trainingsmethodieken

 

Beoordelingen

Plaats een reactie