← Vorige pagina

Manueel therapeutische interventies voor de cervicale en cervicothoracale overgang

kosten: 579
Vakdomein: Manueel
Accreditatiepunten: 18
Cursusvorm: Cursus

Deze cursus is geschikt voor afgestudeerd manueeltherapeuten die verdieping willen binnen hun manueel therapeutische interventies voor de cervicale en de cervicothoracale overgang. Binnen de manuele therapie zijn er diverse stromingen en opleidingen. Bij deze cursus zullen we gebruik maken van technieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie. Het zal gaan over de indicatiestellingen voor de verschillende technieken en de voor en nadelen van de technieken zullen aan bod komen. De cursus is vooral praktisch georiënteerd. Dit betekent dat er veel tijd is voor individuele aandacht en dat het grootste deel van de tijd zal worden besteed aan het aanbieden van nieuwe technieken en “finetunen” van bekende technieken. Na het volgen van deze cursus zult u als cursist meer variatie hebben in uw manueel therapeutische vaardigheden en ook beter in staat zijn om uw technieken aan te passen aan de patiënt.

Inhoud

De kracht van deze cursus in de focus op vaardigheidstraining. De docenten voeren de technieken uit bij alle cursisten, waardoor de cursist deze kan ervaren en vervolgens duidelijke feedback kan geven op zijn mede cursisten tijdens het onderlinge oefenen van de techniek. Een techniek leer je door deze zelf te ondergaan, te beoefenen en feedback te ontvangen van je docent en medecursisten.

Doelstellingen;

  • De cursist kan, het theoretische construct en de werk- denkwijze van de verschillende stromingen binnen de manuele therapie herkennen. 
  • De cursist kan de juiste procedure kiezen en volgen bij  onderzoekstechnieken van de cervicale/CTO W.K. waarbij je gebruik maakt van de onderzoekstechnieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.
  • De cursist kan de juiste afwegingen maken bij het kiezen voor een manueel therapeutische interventie bij een patiënt met nekklachten.
  • De cursist kan mobilisaties en manipulaties op cervicale/CTO W.K. overgangen fine-tunen en toepassen vanuit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.

Beoordelingen

Plaats een reactie