← Vorige pagina

Masterclass Balans; evidentie en toepassing in de Neurorevalidatie

(beoordeel deze cursus)
 • Prijs:
  720
 • Accreditatiepunten:
  24 punten
 • Prijs per punt:
  € 30
 • Vakdomein:
  Algemeen, Geriatrie
 • Cursusvorm:
  Cursus
 • website: Nederlands Paramedisch Instituut
  • Datum:
   Locatie: Oosterbeek

Beschrijving

Het NPi organiseert geregeld zgn. ‘masterclasses’. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit, gegeven door een (inter-)nationaal gerenommeerde persoon, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt.

Inleiding

Na de succesvolle masterclass uitvoering in 2012 willen Anne Shumway en Marjorie Woollacott in 2015 nog eenmaal naar Europa komen en zij hebben ervoor gekozen om naar Nederland te komen.
Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 juni 2015 zullen zij in Hotel De Bilderberg te Oosterbeek opnieuw de driedaagse NPi Masterclass ‘Balance Rehabilitation: Translating Research into Evidence-based Practice’ verzorgen, een driedaagse Masterclass over revalidatie van balans bij neurologische patiënten en ouderen. Anne Shumway en Marjorie Woollacott zijn beiden bekend als auteurs van het boek ‘Motor Control: translating research into clinical practice’. Ze hebben grote expertise op het gebied van onderzoek en behandeling van patiënten met balansproblemen.

Het doel van deze masterclass is het leren toepassen van nieuwe inzichten met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van balansstoornissen die leiden tot vermindering in mobiliteit en een vergroting van valrisico.
In de cursus wordt de (patho-)fysiologische achtergrond besproken van de normale en de gestoorde balans en de toepassing hiervan bij het onderzoek en de behandeling van balansproblemen. Tijdens drie praktische sessies zullen diverse tests voor balans en mobiliteit worden besproken. Aan de hand van casuïstiek zullen in kleine groepen evidence based behandelingsstrategieën gericht op balans en valpreventie worden besproken.

Doel

Na deze masterclass heeft de deelnemer kennis van de nieuwste concepten voor onderzoek en behandeling van balansstoornissen bij neurologische patiënten en ouderen. Subdoelen Na deze masterclass:begrijpt de deelnemer balansproblemen binnen het dynamisch systeemmodel en binnen de kaders van de ICF; kan de deelnemer aangeven hoe sensore, motore en cognitieve strategieën een bijdrage leveren aan de normale en gestoorde balans bij ouderen en bij patiënten met een neurologische aandoening; kan de deelnemer een beargumenteerde keuze maken voor balanstesten; kan de deelnemer tenminste twee testen uitvoeren en begrijpt hiervan de psychometrische eigenschappen; kan de deelnemer oefeningen, opbouwend in moeilijkheidsgraad, ontwikkelen voor personen met een gestoorde balans; kan de deelnemer, op basis van literatuuroverzicht, een keuze maken voor ‘best-practice’ gericht op balanstraining voor ouderen en neurologische patiënten.

Beoordelingen

Plaats een reactie