← Vorige pagina

Masterclass ‘hamstring revalidatie bij spelsporters’

kosten: 275
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Heb jij als fysiotherapeut affiniteit met sportgerelateerde hamstringblessures en wil je jezelf hierin verder specialiseren? Tijdens deze ééndaagse masterclass zal je op basis van de huidige evidentie een kritische blik ontwikkelen op de hamstring en zal je middels verschillende didactische werkvormen geprikkeld worden het (sport)fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met hamstringklachten verder te verbeteren!

Relevantie:

In de evidentie zijn er meerdere stromingen en benaderingen gericht op het werkingsmechanisme van de hamstring en de functie van de hamstring tijdens hoog intensieve belastingsvormen. Tijdens deze masterclass zal er vanuit fundamenteel oogpunt een uiteenzetting en kritische beschouwing van de reeds bestaande evidentie plaatsvinden en wordt de cursist uitgedaagd hier een visie op te vormen. Daarnaast zal er verdieping gezocht worden in het uitvoeren van een sportspecifieke beweeganalyse waarbij de hamstringfunctie in de beweegketen het punt van aandacht is.
Op basis van deze opgedane inzichten zal aansluitend de integratie gezocht worden naar interventieniveau en zullen verschillende interventiestrategieën belicht en uitgevoerd worden die samenhangen met de eerder aangereikte informatie.

Beoordelingen

Plaats een reactie