← Vorige pagina

Masterclass Hoofd, Nek en Kaak

kosten: 595
Vakdomein: Orofaciaal
Accreditatiepunten: 20
Cursusvorm: Cursus

Hoe kunnen fascie technieken geïntegreerd worden bij het onderzoek en behandelen van mensen met nek-kaak-en hoofdpijn klachten?​

In de masterclass wordt het kaakonderzoek doorgenomen met als leidraad de Diagnostic Criteria Temporo Mandibulaire Disfuncties( DC-TMD) zodat de meest voorkomende TMD-disfuncties(denk aan discus problematieken, myogene of arthrogene TMD) herkent en zo mogelijk behandelend kunnen worden. De bijbehorende behandelingen worden besproken en enkele fascie-technieken voor het hoofd halsgebied worden geleerd. Gezien TMD-klachten multifactorieel zijn zal de integratie van de fascietechnieken in de totale behandeling middels casuïstiek besproken worden o.a. myogene TMD, klachten van een globus-gevoel/prop in de keel, hoofdpijn door TMD.

De tweede dag zal gericht zijn op het onderzoeken en behandelen van de nekregio bij hoofdpijnklachten. Er wordt gekeken naar provocatie/reductie van de bekende hoofdpijn bij onderzoek van de hoog cervicale structuren. Kennis van de richtlijn nekpijn, de cervicale flexie-rotatietest, motorische controle en cervicale (fascie) technieken worden doorgenomen en met behulp van casuïstiekbesprekingen zal de integratie van deze technieken in de totale behandeling van hoofdpijnpatiënten toegelicht worden.

Na het volgen van de masterclass zal de student inzicht gekregen hebben in het herkennen van betrokkenheid van het kaakgewricht bij nek-kaak en hoofdpijnklachten. In staat zijn TMD te herkennen en weten wanneer deze zelf (middels fascie technieken en oefentherapie) te behandelen en wanneer door te sturen naar arts of orofaciaal therapeut. Tevens kan de student gericht onderzoek doen naar beperkingen in de hoog cervicale (fascie)regio en daarvoor een behandelplan opstellen.

Beoordelingen

1 gedachte over “Masterclass Hoofd, Nek en Kaak”

Plaats een reactie