← Vorige pagina

Masterclass ‘Tendinopathieën in de sport’

kosten: 240
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

Peesblessures komen vaak voor bij sporters en actieve mensen. Maar ook inactieve mensen kunnen er last van hebben. Peesblessures van de onderste ledematen (bijvoorbeeld Achillespees of kniepees) komen heel vaak voor. Kenmerkend aan peesblessures is het geleidelijke ontstaan in korte tijd en de lange duur van de klachten. Sporters met deze peesblessures bezoeken vaak verschillende behandelaars om duidelijkheid te krijgen over de diagnose en beste behandelingen. Dit is vaak verwarrend en een verkeerd verwachtingspatroon in dit traject kan tot frustratie leiden.

In 2017 heeft sportarts dr. Robert-Jan de Vos besloten om de Academische Peespoli te starten op de afdeling orthopedie van het Erasmus MC. Robert-Jan heeft veel ervaring met het herkennen en behandelen van peesblessures. Bovendien doet hij sinds meer dan 10 jaar wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en heeft hij dus kennis van innovatieve behandelingen. Deze Academische Peespoli is gericht op peesblessures van de onderste ledematen. Hij werkt daarbij nauw samen met collega sportarts dr. Adam Weir en de orthopedisch chirurgen met expertise op dit gebied. Dr. de Vos heeft als missie om (in Nederland) optimale zorg en behandeling te organiseren voor mensen met peesblessures.

In deze masterclass wordt door 2 docenten gegeven die graag, de in afgelopen jaren opgebouwde kennis en expertise in de Academische Peespoli van het Erasmus MC, delen met de deelnemers.

dr. Robert-Jan de Vos, sportarts /post-doc onderzoeker Erasmus MC Universitair Medisch Centrum -Afdeling Orthopedie. Daarnaast is hij de sportmedisch coördinator van BVO Excelsior Rotterdam en verzorgt medische begeleiding bij nationale jeugdteams van de KNVB.

Edwin Visser MSc, sportfysiotherapeut/manueel therapeut bij Nieuw Rotterdams Peil, SportMedisch Centrum Rotterdam. Naast de paramedische begeleiding van het Scapino Ballet en een samenwerkingsverband met Codarts te Rotterdam is hij ook werkzaam voor de KNLTB waar hij de begeleiding van het Fed Cup team verzorgt. Ook het ABN Amro tennistoernooi wordt door hem begeleid.

Doel

Na deze masterclass kan de deelnemer:

  • het klachtenpatroon en het klinisch beeld van een patiënt met tendinopathiëeen van de patella- en achillespees herkennen;
  • op methodische wijze een anamnestisch gesprek voeren;
  • alle facetten van een adequaat lichamelijk onderzoek uitvoeren;
  • de huidige evidentie voor behandeling van peesklachten beschrijven;
  • voor een patiënt een individueel evidence based behandelplan opstellen en uitvoeren;
  • het behandelbeleid afstemmen met andere medische en paramedisch hulpverleners.

Beoordelingen

Plaats een reactie