← Vorige pagina

Mastercourse Advanced HVT technieken SI regio voor Manueel Therapeut

(beoordeel deze cursus)
 • Prijs:
  600
 • Accreditatiepunten:
  17 punten
 • Prijs per punt:
  € 35
 • Vakdomein:
  Manueel
 • Cursusvorm:
  Cursus
 • website: Breederode Hogeschool
  • Datum:
   Locatie: Roermond

Breederode Hogeschool organiseert in deze opleiding drie op zichzelf staande modules om jouw diagnostische en therapeutische kennis en kunde van aandoeningen van de wervelkolom – van hoog cervicaal tot bekkengordel – op te frissen, te verdiepen en te verrijken. Je kunt uiteraard uit één of meer modules kiezen.

De manueel therapeut wordt volgens het BCP van de manueel therapeut (2014) geacht in staat te zijn onderbouwd klinische keuzes in diagnostiek en therapeutische interventies te maken, ook daar waar de complexiteit toeneemt. Om de manueel therapeut te helpen aan deze competentie te kunnen voldoen organiseert het Breederode Hogeschool de 2-daagse module Lumbale wervelkolom. Manueel therapeuten kunnen hun Body of Knowledge en Skills (BoKS) opfrissen, verdiepen en verbreden. De selectie van gedoceerde modellen en theoretische kaders is binnen deze masterclasses eclectisch van aard: het ‘beste’ uit de manueel therapeutische wereld wordt onderwezen. In een historisch vakinhoudelijk perspectief komen de grondleggers zoals Maitland, McKenzie en Kaltenborn aan bod en worden verrijkt met relatief ‘nieuwe’ opvattingen vanuit recente evidenties en ontwikkelingen binnen het manueel-therapeutisch domein. Kennis en vaardigheden uit de osteopathie en chiropractie komen eveneens ter sprake. De praktische toepasbaarheid van de aangeleerde lesstof in de dagelijkse beroepspraktijk staat voorop. Er is tijd en ruimte om de gedemonstreerde technische vaardigheden te oefenen.

Programma

Het programma is in deze module Lumbale wervelkolom verdeeld in een deel theoretisch onderwijs en een deel oefening van praktische vaardigheden.

Theoretisch onderwijs kent de volgende aandachtsgebieden: functionele anatomie, biomechanica, pathologie gerelateerd aan de diverse wervelkolomregio’s, de consequenties van co-morbiditeit voor de manueel-therapeutische keuzes, red flags/ co-morbiditeit en clinical prediction rules.

Het praktische onderwijs bestaat uit artrokinematisch onderzoek, classificeren van hypo- en hypermobiliteit en het behandelen van artrogene beperkingen door mobilisatie-, HVT- en neuromodulatie technieken.

Beoordelingen

Geef een beoordeling