← Vorige pagina

Mobilizing Awareness: sensomotorische reëducatie

kosten: 735
Vakdomein: Algemeen, Psychosomatisch
Accreditatiepunten: 20
Cursusvorm: Cursus

Beschrijving

De eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze ‘Mobilizing Awareness®’ kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen. Hierdoor leert men om de vaak aan de stressrespons gerelateerde reflexpatronen af te remmen, en ontstaat dankzij de ontspanningsrespons coördinatief de mogelijkheid om weer efficiënt en met minder pijn te kunnen bewegen.

Deze vorm van sensomotorische reëducatie is bij uitstek geschikt om habituele patronen en functieverlies door ingesleten compensaties en adaptaties te doorbreken. De scholing is bijzonder praktijkgericht en bestaat voor een groot gedeelte uit het zelf beoefenen van bewegingsvormen ter bewustwording van de natuurlijke bewegingspatronen die ieder van ons als kind heeft ontwikkeld, maar die we als het ware geheel of gedeeltelijk ‘vergeten’ zijn. Ook wordt in de scholing veel aandacht besteed aan hands-on technieken ter ondersteuning van het bewustwordingsproces.

Doel

Na de cursus kan de deelnemer disfunctionele, habituele (onbewuste) houdings- en bewegingsadapties en -compensaties herkennen die het herstel van een verstoord bewegend functioneren ten gevolge van een aandoening of syndroom in de weg staan, en deze therapeutisch beïnvloeden door middel van sensomotorische reëducatie en vergroting van het lichaamsbewustzijn van de cliënt.

Beoordelingen

Plaats een reactie