← Vorige pagina

Mulligan ABC

kosten: 1750
Vakdomein: Algemeen, Manueel, Sport
Accreditatiepunten: 50
Cursusvorm: Cursus

Een veilige en effectieve manier van mobiliseren voor alle fysiotherapeuten (100% pijnvrij behandelen).

Het ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren ‘90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve fysiologische beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen. De doelgroep voor de cursussen bestaat uit alle fysiotherapeuten.

Doelgroep en werkwijze

De cursus Mulligan Concept ABC is een zesdaagse cursus, opgedeeld in 3 blokken van 2 dagen en is geschikt voor alle fysiotherapeuten op alle (werk)niveaus.
In het verleden kon de C-cursus separaat worden gevolgd, maar vanaf nu bieden wij alleen ABC als totaal aan. De C-cursus staat voor de verdieping die wij noodzakelijk achten voor het klinisch redeneren op het juiste niveau.
Voor collega’s die voor 2014 de AB cursus hebben gevolgd bieden wij in 2017 de mogelijkeid op individuele basis de C-cursus los te volgen. Kijk hiervoor op de website onder C-cursus.

De lesstof bestaat voor 25% uit theoretische en 75% uit praktische sessies. Aan de hand van casuistiek zullen voor alle gewrichten slimme en pijnvrije oplossingen worden gedemonstreerd en geoefend. De opdrachten voor de zelfstudieuren worden u per mail toegestuurd. De artikelen waarvan u gebruik kunt maken zijn te downloaden via de website

Beoordelingen

Plaats een reactie