← Vorige pagina

Myofasciale vaardigheden

(beoordeel deze cursus)
 • Prijs:
  265
 • Accreditatiepunten:
  7 punten
 • Prijs per punt:
  € 38
 • Vakdomein:
  Algemeen
 • Cursusvorm:
  Cursus
 • website: Fitadvisor

  De foamrol & lacrosse ballen zijn na een snelle opmars de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit de fitness en oefenruimtes. Wetenschap toont aan meer souplesse en winst te behalen in vergelijking met rekken omdat het niet tot prestatie verlies leidt. Het domein van myofasciale vaardigheden biedt nieuwe mogelijkheden naast het ingeburgerde rekken en mobiliseren van gewrichten. Maar hoe en waarom deze vaardigheden ingezet worden zijn vragen die tot veel discussie leiden tussen diverse toppers uit verschillende wetenschappelijke hoeken en experts uit de praktijk.

  Deze cursus speelt hier op in door kennis vanuit gedragswetenschappen zoals placebo en nocebo te koppelen aan plasticiteit neuromotorisch systeem, praktische toepassing van pijnmodulerende systemen en ontwikkelingen binnen kennis over fascia & bindweefselplaten.

  Hiervoor zullen naast het praktisch ervaren en inzetten van tools als een foamroll en een harde bal met doelstellingen voor in een sport als revalidatie setting waarbij zelfredzaamheid van de individu op 1 staat.
  cursus-myofasciale-vaardigheden.jpg

  Eveneens zal stil gestaan worden bij de principes achter de meest succesvolle technieken vanuit de osteopathie / chiropractie als manuele therapie binnen het myofasciale domein.

  Beoordelingen

  Plaats een reactie