← Vorige pagina

Oedeemtherapie Vodder, module 2

kosten: 845
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 32
Cursusvorm: Cursus

U zoekt als fysiotherapeut een specialisatie. Wellicht is een opleiding oedeemfysiotherapie (lymfdrainage) iets voor u. Oedeemtherapie Vodder Nederland biedt de originele opleiding oedeemtherapie aan, zoals deze wereldwijd wordt gegeven. De Vodder Akademie uit Oostenrijk komt eenmaal per jaar naar Groningen om de cursus te doceren. De opleiding oedeemtherapie is modulair van opzet en biedt u de mogelijkheid om de opleiding in uw eigen tempo te volgen.

De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd door het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF en door Keurmerk Fysiotherapie voor 160 punten. Daarnaast biedt deze opleiding ook de mogelijkheid om direct in Oostenrijk of Duitsland aan het werk te kunnen, aangezien de opleiding ook daar de titel tot oedeemfysiotherapeut geeft!

Flexibel opleidingstraject vanaf 2020

De vernieuwde opleiding oedeemfysiotherapie van de Dr. Vodder School International is modulair van opzet. Afhankelijk van jouw eigen doelstelling kun je de modules van jouw keuze volgen.

Werk jij veel met sporters en wil je vooral de eerste zorg bij postoperatieve of posttraumatische zwelling kunnen bieden? Dan zijn modules 1 en 2 wat voor jou! Je volgt dan niet de gehele opleiding tot oedeemfysiotherapeut maar hebt wel een mooie aanvulling op je reguliere kennis als fysiotherapeut. Wil jij echt geregistreerd oedeemfysiotherapeut worden en ligt je passie bij het behandelen van lymfoedeem? Dan is module 3 de beste keus voor jou. Vanaf 2020 kun jij kiezen wat het beste bij jou en je werksituatie past!

Wat biedt de opleiding Oedeemtherapie

E-learning theorie (2 dagen)

De e-learning basiscursus is de toegangscursus voor iedere fysiotherapeut. De theorie wordt online aangeboden middels een powerpoint presentatie gegeven door artsen van de dr. Vodder Academy. Dit vereist lezen, studeren en het afleggen van een examen. De totale studiebelasting van deze e-learning module neemt tussen de 20 en 45 uur in beslag. Het is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Mandarijn en Japans. Succesvolle afronding van het examen maakt het mogelijk verder te gaan naar Module 1.

Module 1 (4 dagen)

Deze 4-daagse klassikale cursus behandelt de originele grondslag van Dr. Vodder Manual Lymph Drainage (MLD) en hun toepassing op elk lichaamsdeel, inclusief nek, gezicht, armen, benen, nek, rug, billen, borst en buik. Module 1 wordt gedoceerd door onze Nederlandstalige docent Froukje Potijk.

Module 2 (4 dagen)

Deze 4-daagse module kan worden gevolgd nadat module 1 is voltooid. Klinische indicaties voor MLD worden gegeven voor patiënten met een functioneel lymfevatenstelsel. Indicaties zijn onder meer whiplash, brandwonden, migraine, tinnitus, CRPS en beroerte. Speciale technieken worden geleerd voor de behandeling van aandoeningen zoals supinatietrauma voor de enkel, knieartroplastiek, kruisbandreconstructie, adhesieve capsulitis en heuppathologieën. Een praktisch examen wordt gegeven aan het einde van deze cursus en succesvolle afronding wordt beloond met een certificaat. Met dit certificaat kunnen in de praktijk de meeste postoperatieve en orthopedische oedemen behandeld worden. Wil je echter geregistreerd staan als oedeemfysiotherapeut, dan is het afronden van module 3 noodzakelijk. Module 2 wordt gedoceerd door onze Nederlandstalige docent Froukje Potijk.

Module 3 (10 dagen)

Deze 10-daagse lymfologie cursus is ontworpen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lymfoedeem en oedeemmanagement. Het kan gevolgd worden na voltooiing van tenminste module 1 en omvat 2 dagen theoretische scholing van een arts gespecialiseerd in lymfologie. De pathofysiologische achtergrond van oedemen wordt behandeld, evenals lymfoedeem en lipoedeem. Indicaties, contra-indicaties en differentiële diagnose van oedeem worden uitgelegd. De overige 8 dagen praktijkles omvat de juiste toepassing van oedeemfysiotherapie. Dit omvat MLD, compressietherapie, oefentherapie, huidverzorging en zelfmanagement. Daarnaast worden de Nederlandse richtlijnen uitvoerig behandeld. Toepassingen omvatten de behandeling van bovenste en onderste extremiteit lymfoedeem (primair en secundair), lipoedeem, Chronisch Veneuze Insufficiëntie (CVI) en midline oedeem.

 

Uitsluitend het volgen van tenminste de modules 1 en 3 geven toegang tot het register oedeemfysiotherapie (en dus declareren van het tarief oedeemfysiotherapie). De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd voor 160 punten in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Daarnaast is de opleiding tevens geaccrediteerd door Keurmerk Fysiotherapie voor eveneens 160 punten.

Beoordelingen

Plaats een reactie