← Vorige pagina

Oefentherapie bij bekkenaandoeningen: Van de behandelbank naar de oefenruimte

kosten: 500
Vakdomein: Bekken
Accreditatiepunten: 14
Cursusvorm: Cursus

Samenvatting:

De gangbare oefentherapeutische modellen zoals momenteel toegepast in het (bekken)fysiotherapeutische domein sluiten niet goed aan bij de nieuwste inzichten over de complexiteit van bewegen in de meest ruime zin. Deze 2-daagse cursus is erop gericht om de huidige inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar het domein van de bekkenfysiotherapeut met als doel een (sport)specifiek en evidence-based oefen/trainingsprogramma te kunnen aanbieden. Deze scholingsdagen maken het mogelijk om nieuwe inzichten over complexiteit en bewegingsanalyse praktisch te kunnen toepassen in het bekkenfysiotherapeutisch domein. De klinische context van de bekkenfysiotherapeut is essentieel anders waardoor toepassing van deze nieuwe kennis en inzichten aangepast scholing noodzakelijk maken. Hierdoor zijn ook bekkenfysiotherapeuten in staat om in het dagelijks handelen de nieuwste inzichten vanuit de bewegingsleer toe te passen en ‘maken we de stap van behandelbank naar oefenruimte’.

Inhoud

Toepassen van nieuwe kennis en inzichten van bewegingsanalyse en complexiteit van bewegen bij bekkenaandoeningen en aandoeningen in de lumbale regio.
Na het volgen van deze 2-daagse scholing is de bekkenfysiotherapeut in staat om patiënten met fysieke klachten in de bekken en lumbale regio adequaat en effectief oefentherapeutisch te begeleiden.

Beoordelingen

Plaats een reactie