← Vorige pagina

Online Frozen Shoulder

kosten: 40
Vakdomein: Algemeen, Manueel, Sport
Accreditatiepunten: 3
Cursusvorm: Online cursus

Over de webinar

Een Frozen Shoulder ontwikkelt zich gewoonlijk rond het 50ste levensjaar en kenmerkt zich door een spontane start van schouderpijn met naderhand sterke bewegingsbeperkingen. De prevalentie in de algemene populatie loopt op tot 5%, terwijl dit oploopt tot 40% en meer bij patiënten met diabetes mellitus.

Tijdens deze Webinar zal zowel theoretisch als toegepast worden ingegaan op de frozen shoulder in al zijn bijzonderheden. We zullen het klinisch beeld van een frozen shoulder bespreken, alsook het klinisch redeneerproces en de revalidatie opties en de nieuwste ontwikkelingen. Ondersteund door de richtlijn van het schoudernetwerk nederland, zal er op een compacte wijze een globaal overzicht gegeven worden van de uitdagingen bij een patient met frozen shoulder. Hierbij zullen we inzoomen op de volgende kernvragen:

  • Wie krijgt een frozen shoulder?
  • Hoe herken je een frozen shoulder in de praktijk?
  • Wat is de differentiaal diagnose van een frozen shoulder?
  • Wat is weefsel reactiviteit en hoe past dit binnen de assessment én revalidatie van een frozen shoulder?
  • Wat is de best evidence in revalidatie van een patient met een frozen shoulder?
  • Wat zal toekomstig wetenschappelijk onderzoek ons kunnen bijbrengen?

Deze vragen zullen allemaal worden besproken in de eerste 90 minuten van de webinar. Daarna is er een uur om vragen aan dr. Struyf te stellen. Ter voorbereiding van de webinar zijn er twee artikelen die bestudeerd dienen te worden.

Beoordelingen

1 gedachte over “Online Frozen Shoulder”

Plaats een reactie