← Vorige pagina

Online Kinderneurologie 2021

kosten: 209
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 5
Cursusvorm: Symposium of congres

Mitochondriële ziekten, acute en chronische gedragsveranderingen, ataxie, dystonie en neuromusculaire aandoeningen op de kinderleeftijd

Met gepaste trots presenteren wij u alweer het 5e symposium Kinderneurologie. Graag nodigen we u uit om samen met ons het eerste lustrum te vieren. Ook dit keer is geluisterd naar uw input en is een gevarieerd en praktisch programma samengesteld.

Jolanda Schieving & Charlotte Haaxma
team Kinderneurologie, Radboudumc

In het eerste gedeelte staat moeheid centraal, een klacht die u regelmatig tegenkomt en waar veel verschillende oorzaken voor bestaan. We besteden speciaal aandacht aan mitochondriële aandoeningen, een van de mogelijke maar wel zeldzame oorzaken van moeheid bij kinderen waar Charlotte Haaxma veel ervaring mee heeft.

Het tweede blok gaat over gedragsproblemen bij kinderen. Het gebruik van genotsmiddelen en drugs is een probleem dat de laatste tijd veel in het nieuws is. Het zorgt voor acute of zelfs chronische gedragsproblemen. Ties Eikendal, SEH-arts, heeft hier veel ervaring mee en geeft u handvatten hoe intoxicaties te herkennen en bespreekbaar te maken. Mori van den Bergh werkt als kinder- en jeugdpsychiater. Zij leert u hoe autisme te herkennen en geeft tips hoe u kinderen en ouders kunt begeleiden.

In het laatste onderdeel bespreken we motorische problemen. Jolanda Schieving laat u op interactieve wijze herkennen wanneer er sprake is van de bewegingsstoornissen ataxie en dystonie. Ook hier veel aandacht voor handvatten hoe u deze kinderen kunt begeleiden. Het laatste onderdeel van de dag blijft nog een verrassing. We lichten vast een tipje van de sluier op. Het zal over spierziekten gaan.

Beoordelingen

Plaats een reactie