← Vorige pagina

Online scholing: Slaap en de behandeling van slaapstoornissen

kosten: 65
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 4
Cursusvorm: Online cursus

Zie jij de prevalentie van mensen in de praktijk die slecht slapen toe nemen? Weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Wil je meer kennis over de biologie van slaap en meer toepasbare handvatten voor het behandelen van slaap (en dat vanuit je huiskamer!)? Dan is deze scholing wat voor jou! Klik hieronder voor meer info.

Slaap en de behandeling in de praktijk

Veertig procent van de Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is sprake van een langdurige en ernstige slaapstoornis, blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS. 

Te weinig slaap vergroot de kans op onder andere angststoornissen, burn-outs, chronische pijn en depressies – bij depressies is slapeloosheid zelfs de belangrijkste risicofactor. Gek genoeg is de kennis over slaap bij veel therapeuten, psychologen en (huis)artsen beperkt en wordt er in de collegebanken mondjesmaat aandacht aan besteed. Hoog tijd voor een wake-up call.

Inhoud scholing

In deze driedelige videoreeks neemt Barbara je mee in de essentiële, evidence-based en praktische kennis die er op dit moment is op gebied van slaap en de behandeling van slaapstoornissen.

Cursusinhoud

Video 1: De biologie van slaap
Video 2: De aanpak van slaapproblematiek
Video 3: Stimulus-controletechnieken

Beoordelingen

Plaats een reactie