← Vorige pagina

Orofaciale pijn, slaapverwekkend?

kosten: 195
Vakdomein: Algemeen, Orofaciaal
Accreditatiepunten: 4
Cursusvorm: Cursus

Toelichting

Slaap krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht van tandartsen en fysiotherapeuten. Het ervaren van pijn komt relatief vaak voor bij een verstoorde slaap en bruxisme. In het symposium ‘Orofaciale pijn, slaapverwekkend?’ gaan we in op de centrale rol die slaap speelt bij orofaciale klachten. Professionals uit de tandheelkunde, fysiotherapie en kaakchirurgie zullen in dit symposium een aantal interessante vragen beantwoorden. Wat is een gezonde slaap en wanneer is deze verstoord? Waarom is de slaapkwaliteit van een patiënt met orofaciale pijn van belang voor de behandelaar? Wat is de relatie tussen bruxisme en slaapapneu? Wanneer pas je een opbeetplaat toe en welke is dan het meest geschikt?

Deskundige sprekers werkzaam aan de ACTA, Radboud Universiteit Nijmegen, UMCG en Ziekenhuis Groep Twente nemen u aan de hand van boeiende en herkenbare casuïstiek mee in het onderwerp. Naast de theorie wordt in het symposium een klinische vertaalslag tussen de wetenschap en de praktijk gemaakt.

Dit symposium wordt gehouden bij Van der Valk Hotel De Cantharel in Apeldoorn, maar kan ook on-line worden gevolgd. Als u zich via de site heeft aangemeld om thuis het symposium te volgend dan ontvangt u enkele dagen voorafgaand aan het symposium een link via welke u de presentaties kunt volgen. Direct na het symposium ontvangt u enkele vragen over de inhoud van de presentaties. Deze dient u te beantwoorden als bewijs dat u deelnemer was aan het symposium zodat vervolgens de accreditatiepunten kunnen worden bijgeschreven.

Beoordelingen

Plaats een reactie