← Vorige pagina

post-HBO Registeropleiding tot Integraal Leefstijlcoach (GLI)

kosten: 5950
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 292
Cursusvorm: Cursus

Algemene informatie

In de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach ga je van start met alle onderdelen die passen binnen een integrale benadering van vitaliteit, een gezonde leefstijl en een optimale totaalbalans. Je werkt gestructureerd aan het opbouwen/uitbouwen van je eigen praktijk voor integrale leefstijlcoaching, dan wel aan het actief vervullen van de rol van Integraal Leefstijlcoach binnen de organisatie waarin je werkt. Gedurende de opleiding word je intensief begeleid door een team van ervaren docenten, trainers en adviseurs uit het bedrijfsleven. Ook krijg je een persoonlijke mentor toegewezen.

Tijdens de opleiding wordt er gefocust op 3 belangrijke rollen: “ik als mens” (persoonlijke ontwikkeling), “ik als leefstijlcoach” (opleiding tot leefstijlcoach) en “ik als ondernemer” (advisering omtrent opstarten en runnen van eigen (inhouse) praktijk). Centraal tijdens de gehele opleiding staat de integrale of holistische werkwijze.

Je leert je cliënten te begeleiden op zowel het fysieke vlak waar de symptomen van disbalans zich vaak als eerste manifesteren (voeding, beweging, ontspanning, gewichtsbeheersing), alsook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak en op het gebied van pro-activiteit (persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie).

Om duurzame en diepgaande resultaten te boeken met je cliënt, zul je niet alleen de gevolgen c.q. symptomen aan moeten pakken, maar juist met je cliënt aan de oorzaken van de disbalans moeten werken. Samen met je cliënt op zoek gaan naar alle puzzelstukjes die ervoor gaan zorgen dat hij/zij zich weer vitaal gaat voelen en zelf aan het stuur gaat staan van zijn/haar leven.

Je leert vanuit je nieuwe rol te werken en ondergaat tegelijkertijd zelf datgene wat je later overbrengt aan je cliënten.

Resultaat

 • Je bent in staat zelfstandig een diagnose te stellen, een doelgericht plan van aanpak te maken en vervolgens de cliënt integraal te begeleiden in de richting van zijn/haar doel
 • Je kent de werking van de verschillende coachtechnieken en -instrumenten en kunt deze effectief toepassen
 • Je weet anderen te stimuleren, uit te dagen en te inspireren
 • Je kunt een professionele coachrelatie opbouwen tussen jezelf en de ander
 • Je leert concreet hoe je vanuit verbinding met jezelf een coachrelatie kunt aangaan met cliënten
 • Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en weet deze op effectieve wijze in te zetten
 • Je bent in staat op een natuurlijke en authentieke manier te coachen
 • Je bent in staat een eigen praktijk voor integrale leefstijlcoaching op te zetten/uit te bouwen
 • Je bent in staat zelfstandig cliënten te verwerven
 • Je hebt inzicht in je eigen vermogens, kunt effectief communiceren, neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven.
 • Je bent in staat prioriteiten en doelen te stellen en deze te realiseren

Beoordelingen

Plaats een reactie