← Vorige pagina

Practicum Ontspannen ademen

kosten: 425
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 18
Cursusvorm: Cursus

Informatie over het practicum

 • Een practicum van 2 dagen over adem en ontspanning
 • Locatie: Amersfoort (Eenhoorn)

Adem- en ontspanningstherapie is een effectieve methode voor de behandeling van onder meer stress, burn-out, RSI, slapeloosheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen, hoofdpijn, nek-schouderpijn, lage rugklachten en chronische moeheid. Onderliggend aan deze klachten is veelal een opbouw van spanning die niet gevoeld wordt. “Standaard” adem- en ontspanningsadviezen werken niet altijd even goed. Door de juiste aanpak via adem- en ontspannningsoefeningen kan bij cliënten met een verhoogde spanningsniveau veel bereikt worden.

In deze praktische 2-daagse workshop wordt een diversiteit aan adem- en ontspanningsoefeningen aangeboden gerbaseerd op diverse technieken, zoals het richten van de aandacht, visualisatie en oefeningen op basis van houding, beweging en ademhaling. De oefeningen gaat u zelf ervaren en toepassen. Aan het einde van dit practicum kunt u goed inschatten welk soort oefening u het beste kunt inzetten bij een specifieke cliënt.

Docent: Cristina Sonnevelt-Weenink

 

Cristina Sonnevelt-Weenink

Wat ik uitdraag: Goed Leven door Gezond Bewegen. Ik ben overtuigd van de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, ademhaling en hoofd.  Wanneer alle aspecten in balans zijn ervaren we “flow” in ons leven. We zitten lekker in ons vel en ons leven “loopt” lekker, we kunnen al onze mogelijkheden benutten!

In 1984 ben ik als fysiotherapeute afgestudeerd. Sindsdien volgde ik naast vele workshops de volgende aanvullende opleidingen:

 • Adem- en Ontspanningstherapie (Methode van Dixhoorn)
  praktische oefeningen die gebruik maken van de ademhaling, het lichaamsgevoel en het bewustzijn. Spanning en ontspanning leren en ervaren geeft uiteindelijk meer rust in het dagelijks leven. De ademhaling is de verbindende schakel, een prachtig middel om van te leren en mee te werken.
 • Sounder Sleep System™
  een nieuwe, revolutionaire methode waarmee je met kleine, eenvoudige, zachte bewegingen en ademhalingstechnieken het lichaam kunt ontspannen en gedachten tot rust kunt brengen waardoor er een weldadig slaappatroon ontstaat. Het resultaat is een verbeterde kwaliteit van slapen. Deze methode draagt ertoe bij dat het leven minder stressvol wordt en ondersteunt een goede en weldadige nachtrust.
 • Methode Spierkettingen Busquet
  een heldere holistische onderzoeks- en behandelvorm waarin ik kijk naar de relatie met – en het verband tussen de diverse (vaak onbegrepen) lichamelijke klachten. Mijn uitleg maakt mensen het waaróm van de klachten duidelijk. Ook wordt vaak inzichtelijk waardoor het is ontstaan en hoe het met de diverse behandeltechnieken aangepakt kan worden.
 • Dry Needling
  een adequate en efficiënte aanvulling op de Methode Spierkettingen Busquet die snel beperkingen opheft en spierklachten verlicht waardoor deze samen met de bindweefselrelaties weer kunnen herstellen.
 • Coach en Counselor Trans-Actionele Analyse
  het in beeld brengen van belemmerende overtuigingen en hardnekkige strategieën die lichamelijk herstel in de weg kunnen staan. De relatie tussen lichaam, adem, gevoelens en gedachte beïnvloedt elkaar. In combinatie met de vaardigheden die ik heb opgedaan als NLP-Master help ik mensen zelf de teugels van hun leven (weer) in handen te nemen via aandacht, oefeningen en bewustwording. Dit leidt tot keuzemogelijkheden, vrijheid, zelfrespect en eigenwaarde en opent de weg naar een volwaardig leven.

Naast werkzaamheden in mijn eigen praktijk Fysio Sonnevelt geeft ik met veel enthousiasme mijn kennis en vaardigheden door in wekelijkse beweeggroepen, in groepslessen Adem- en Ontspanningstherapie en Slaapcursussen. Daarnaast begeleid ik intervisie groepen van collega fysiotherapeuten.

LInkedIn profiel.

Opleidingen / kwalificaties

 • Fysiotherapeut
 • Adem- en Ontspanning Therapeut methode van Dixhoorn
 • Overige opleidingen:
  • Sounder Sleep System
  • Methode Spierkettingen Busquet
  • Dry Needling
  • Coach en Counselor Trans-Actionele Analyse

Beoordelingen

2 gedachten over “Practicum Ontspannen ademen”

 1. Goede middag,
  Word deze cursus nog gegeven? De site lijkt eruit te liggen. Ik zou graag meer informatie willen.
  Alvast bedankt!
  Vriendelijke groet,
  Willeke Vlot

  Beantwoorden

Plaats een reactie