← Vorige pagina

Practicumonderwijs anatomie van de cervicale en cervicothoracale wervelkolom

kosten: 250
Vakdomein: Manueel
Accreditatiepunten: 6
Cursusvorm: Cursus

Practicumonderwijs met anatomische preparaten in Clinical anatomy, variations and biomechanics of the cervical and cervicothoracal spine – relevance to musculoskeletal rehabilitation

Samenvatting:

De deelnemer aan deze Masterclass verkrijgt verdieping in kennis en inzicht met betrekking tot de anatomie en biomechanica van de cerviocale en cervicothoracale wervelkolom.
De deelnemer krijgt een diepgaande 3-dimensionale kennis van anatomie en het bewegend functioneren van het musculoskeletale systeem (myologie, perifere neuroanatomie, vascularisatie) van de cervicale en cervicothoracale regio waarbij tevens aandacht voor anatomische variatie, varianten en anomalieën.
Verdiepen, verbreden en vernieuwen van kennis en inzicht in de anatomie met behulp van geplastineerde anatomische preparaten.

Inhoud

Op deze dag wordt dieper ingegaan op de normale en pathologische anatomie van de cervicale en cervicothoracale wervelkolom. Door gebruik te maken van geplastineerde anatomische preparaten worden de driedimensionale verhoudingen in anatomische structuren inzichtelijk gemaakt. Relevante aspecten en vernieuwende inzichten worden besproken met betrekking tot de anatomie van ossale, arthrogene, musculaire, neurogene en vasculaire structuren.
Diapresentaties en workshops zijn de werkvormen.

Beoordelingen

Plaats een reactie