← Vorige pagina

Radboudumc prothese en orthese revalidatiecursus

kosten: 1750
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 39
Cursusvorm: Cursus

Over de cursus
Deze cursus richt zich op fysiotherapeuten en revalidatieartsen die werkzaam zijn in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis of eerstelijns praktijk en daar patiënten (gaan) behandelen met een beenprothese of beenorthese. De cursus bestaat uit interactieve presentaties en het oefenen van vaardigheden in praktijksituaties met patiënten met een beenamputatie en patiënten met een neurologische aandoening. Na het volgen van deze cursus ben je in staat zelfstandig een behandelplan op te stellen en uit te voeren. Je leert om hypotheses op te stellen en te toetsen bij (veelvoorkomende) problemen tijdens de revalidatie door gebruik te maken van een gestructureerde manier van gangobservatie en klinisch redenatie.
Het team van kern- en gastdocenten heeft uitgebreide ervaring met state of the art prothese en orthese materialen en revalidatie. Binnen de casuïstiek zullen patiënten die gebruik maken van een kokerprothese, klik(osseointegratie)prothese, dynamische orthose en/of functionele elektrostimulatie centraal staan. Wetenschappelijk onderzoek vormt de basis van de gepresenteerde kennis.
Het betreft een 6 daagse cursus. Accreditatie wordt aangevraagd bij het KNGF en de VRA. Je ontvangt een cursusmap en krijgt ook de beschikking over film en beeldmateriaal ter ondersteuning van je revalidatie zoals gebruikt in het digitaal patiëntenplatform van het Radboudumc.

Samengevat heb je na het volgen van deze cursus:

  • Kennis en begrip van de medische achtergrond rondom een beenamputatie en indicaties voor een beenorthese.
  • Kennis en begrip van prothese en orthese materialen/onderdelen en bent je in staat om een onderbouwde keuze maken binnen de indicatiestelling.
  • Vaardigheden die je in staat stellen om zelfstandig een behandelprogramma op maat te maken, uit te voeren en te evalueren.
  • Kennis en begrip van het looppatroon in relatie tot prothese en orthese gebruik en ben je in staat om zelfstandig op een systematische wijzen kinematische afwijkingen van het normale gangbeeld te beschrijven.
  • Vaardigheden om op een gestructureerde wijze hypotheses op te stellen, een onderzoekstrategie te bepalen en mogelijke oplossing te benoemen bij (veelvoorkomende) problemen tijdens de revalidatie van patiënten die gebruik maken van een beenprothese of orthose.

Beoordelingen

Plaats een reactie