← Vorige pagina

Refresher CWK en schouder met Pieter Westerhuis

 • Prijs:
  752
 • Accreditatiepunten:
  18 punten
 • Prijs per punt:
  € 42
 • Vakdomein:
  Manueel
 • Cursusvorm:
  Cursus
 • website: Physio Education & Science

  Accent bij deze cursus ligt aan de ene kant op functionele glenohumerale instabiliteit en aan de andere kant op de cervicale hernia met haar neurologische problematiek. Voortbordurend op de inhoud van Maitland level 3 wordt theoretische achtergrondkennis met betrekking tot deze klachtenbeelden geactualiseerd en verdiept. Hierbij wordt ingegaan op recente literatuur.

  Leerdoelen

  1. De student krijgt meer kennis en inzicht in de diverse beelden van impingement, instabiliteit en discus hernia.
  2. De student kann op basis van klinische presentatie bovengenoemde syndromen herkennen en door beter begrip gerichter onderzoeken.
  3. De student beheerst een breder spectrum aan differentiaaldiagnostische tests voor diverse dysfunctie van de schouderregio.
  4. De student beheerst een beter onderzoek van de CWK.
  5. De student is in staat een uitgebreider management en behandelplan voor de patient met complexe schouderdysfuncties op te zetten en uit te voeren.

  De student beheerst een breder spectrum aan mobilisatietechnieken en oefentherapie voor het management van schouderdysfuncties en cervicale diskushernia.

  Inhoud

  Accent bij deze cursus ligt aan de ene kant op functionele glenohumerale instabiliteit en aan de andere kant op de cervicale hernia met haar neurologische problematiek.

  Voortbordurend op de inhoud van Maitland level 3 wordt theoretische achtergrondkennis met betrekking tot deze klachtenbeelden geactualiseerd en verdiept. Hierbij wordt ingegaan op recente literatuur.

  Patientencasuistiek presenteren de diverse beelden en patronen. Zij dienen tevens als basis voor discussie en praktijk.

  Ook worden gedurende het praktische deel van de cursus specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken geoefend.

  Telkens één patiëntendemonstratie van een patiënt met schouderproblematiek en van een patiënt met cervicale problematiek dient als basis voor discussie, clinical reasoning strategieen en management van deze pathologieen.

  Beoordelingen

  1 gedachte over “Refresher CWK en schouder met Pieter Westerhuis”

  Plaats een reactie