← Vorige pagina

Revalidatie na een gewrichtsprothese van de heup, knie en schouder.

kosten: 472
Vakdomein: Algemeen
Accreditatiepunten: 13
Cursusvorm: Cursus

Naar aanleiding van de evaluaties van dit jaar hebben we in overleg met de docenten het programma uitgebreid van een 1-daagse naar een 2-daagse cursus. Hierdoor is er meer ruimte voor praktijk.

Revalidatie na een gewrichtsprothese blijft een grote uitdaging voor zowel zorgverleners als patiënten. Richtlijnen verschillen vaak tussen instellingen, zijn soms weinig specifiek en ontbreken voldoende wetenschappelijke evidentie. Goede kennis, inzicht en vaardigheden omtrent de revalidatiena het plaatsen van een gewrichtsprothese zijn echter onmisbaar wanneer je patiënten begeleidt naar een optimaal functioneren en participeren in de maatschappij. De volgende gewrichten komen aan bod in deze 2-daagse cursus: heup, knie en schouder.

Leerdoelen

  1. Kennis en inzicht over de actuele conservatieve behandelopties bij osteoartrose en mogelijke maatregelen ter preventie van een gewrichtsprothese.
  2. Kennis en inzicht over de mogelijkheden rond pre-operatieve kinesitherapie bij gewrichtsarthroplastie.
  3. Kennis en inzicht over de actueel gebruikte chirurgische technieken met betrekking tot schouder-, heup- en kniearthroplastie.
  4. Kennis en inzicht over de algemene revalidatieprincipes na het plaatsen van een gewrichtsprothese.
  5. Kennis, inzicht en vaardigheden over de specifieke revalidatie na een schouder-, heup- en knieprothese.
  6. Klinisch redeneren in het revalidatieproces na een gewrichtsprothese.

 

Beoordelingen

Plaats een reactie