← Vorige pagina

Running Related Injuries : rehab & prevention

kosten: 270
Vakdomein: Algemeen, Sport
Accreditatiepunten: 7
Cursusvorm: Cursus

Inhoud :

Running is booming. Steeds meer mensen starten met lopen en lopen op recreatieve basis. Helaas zien we ook een grote incidentie van loopgerelateerde blessures. Deze bijscholing is een evidence based-opleiding die u dieper inzicht geeft en praktische vaardigheden aanleert in het onderzoek en behandeling van sporters met loopgerelateerde (overbelastings)letsels.

In eerste deel worden de intrinsieke en extrinsieke risicofactoren geanalyseerd. Een grondige kennis van deze elementen zorgt ervoor dat u loopgerelateerde letsels beter begrijpt, doelgericht kan onderzoeken en efficiënter kan behandelen en opvolgen. Deze elementen zullen gestaafd worden met recent onderzoek zodat u in staat bent via een doorgedreven klinisch redeneerproces een gepaste behandeling uit te voeren.

In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op specifieke pathologie die voorkomt bij lopers. Via een vernieuwend model worden er tal van behandelingsstrategieën aangereikt die ervoor zorgen dat u een loper zo efficiënt mogelijk kan behandelen. Zowel taping, myofasciale release technieken, manuele therapie, specifieke oefentherapie, running retraining, load management als inzicht in aanpassing trainingschema’s komen uitvoerig aan bod.

Leerdoelen :

  • Inzicht in risicofactoren van loopgerelateerde letsels en in staat zijn deze te herkennen bij patiënten.
  • Het belang van blessurepreventie begrijpen en weten welke rol u als kinesitherapeut hierin kan spelen
  • Efficiënt uitvoeren van anamnese en klinisch onderzoek bij een gekwetste loper of in kader van blessurepreventie
  • Notie van de meest voorkomende loopgerelateerde blessures en hun ontstaansmechanismen
  • Kennis van mogelijkheden en beperkingen van blessurepreventieve maatregelen
  • Praktische kennis van diverse skills in de behandeling van gekwetste lopers, zowel op korte als op langere termijn
  • Opmaken van een aangepaste oefenprogramma voor de gekwetste loper met inzicht hoe dit pijn, pathologie en prestatie kan beïnvloeden.
  • In staat zijn op een efficiënte manier de meest voorkomende loopgerelateerde letsels te behandelen en recidief te voorkomen.
    -Inzicht in het aanpassen van een loopschema voor de beginnende en de gevorderde loper.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Beoordelingen

Plaats een reactie