← Vorige pagina

Scholing In Balans

kosten: 585
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 19
Cursusvorm: Cursus

Deze scholing bereidt voor op het geven van de cursus In Balans. In Balans is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus In Balans voor ouderen bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma.

Na het succesvol afronden van de scholing ontvang je het VeiligheidNL certificaat ‘Docent In Balans’ en word je opgenomen in de database van gecertificeerde In Balans docenten. Je kunt dan zelfstandig uitvoering geven aan het volledige In Balans programma.

Programma

De scholing start met een e-learning met het doel om uw kennis van valpreventie en de In Balans methodiek te vergroten. Na de e-learning volgen twee scholingsdagen en 18 uur zelfstudie tussen scholingsdag 1 en 2. Tijdens deze scholingsdagen ligt het de nadruk op het oefenen van vaardigheden.

 

Binnen de scholing ligt het accent op:

  • het vergroten van kennis over valpreventie en de In Balans methodiek;
  • het vergroten van de vaardigheid met het uitvoeren van het oefenprogramma dat bestaat uit essentiële elementen uit Tai Chi;
  • het uitvoeren van motorische testen;
  • het aanscherpen van didactische competenties om kennis en vaardigheden te kunnen overdragen aan de doelgroep ouderen, hierbij ligt de nadruk op het werken met groepen;
  • het vergroten van praktische kennis over het in de markt zetten van In Balans (financiën en werving) en het geven van In Balans cursussen in de praktijk.

Beoordelingen

Plaats een reactie