← Vorige pagina

Slaap en de behandeling van slaapproblematiek in de praktijk

kosten: 485
Vakdomein: Vrijdeel
Accreditatiepunten: 15
Cursusvorm: Cursus

Zie jij de prevalentie van mensen in de praktijk die slecht slapen toe nemen? Weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Wil je meer kennis over de biologie van slaap en meer toepasbare handvatten voor het behandelen van slaap? Dan is deze scholing wat voor jou!

Veertig procent van de Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is sprake van een langdurige en ernstige slaapstoornis, blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS. 

Te weinig slaap vergroot de kans op onder andere angststoornissen, burn-outs, chronische pijn en depressies – bij depressies is slapeloosheid zelfs de belangrijkste risicofactor. Gek genoeg is de kennis over slaap bij veel therapeuten, psychologen en (huis)artsen beperkt en wordt er in de collegebanken mondjesmaat aandacht aan besteed. Hoog tijd voor een wake-up call.

Doelstelling scholing

In deze tweedaagse leer je over slaap: van screening en diagnostiek tot aan behandeling en preventie. Je duikt dieper in de biologie van slaap. Je leert hoe je slaapproblematiek kan herkennen en kan uitvragen. Vervolgens ga je aan de hand van theorie en casuïstiek kijken hoe je slaaptherapie kan toepassen bij jou in de praktijk. Bij de tweede dag ga je de toegepaste kennis met elkaar evalueren en is er ruimte voor vragen. Tevens gaan we samen nog dieper in op wat slaap nou echt betekent om een beter begrip te krijgen van wat het is. Om meer inzicht te krijgen in de behandeling ervan.
Inclusief: Slaap-behandelprotocol en lesmateriaal

Beoordelingen

Plaats een reactie